YURT DIŞINDA DOLANDIRILAN EMEKLİLER DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ

Yurt dışında borçlanarak emekli olan ve emeklilikleri iptal edilen binlerce mağdur bir araya gelerek dernek kurdu.

Çoğunluğu gurbetçi olan vatandaşlar belgeleri olmasına rağmen emekliliklerinin iptal edildiklerini belirterek dernek çatısı altında birleşerek haklarını savunacaklarını belirttiler.

Almanya'da çalışan ve emekli olabilmek için paravan şirkete para kaptıran binlerce gurbetçi haklarını almak için harekete geçti. Emekli olan binlerce vatandaşın emeklilikleri iptal edilen mağdur gurbetçiler aracı kurumun kendilerini dolandırdığını belirterek dava açacaklarını söylediler. SGK geçtiğimiz ayda basına yansıyan dolandırıcılıkla ilgili yalanlama yapmış ve böyle bir olayın yaşanmadığını belirtmişti.

YANDAŞ MEDYA HABERLERİ GÖRMEZDEN GELDİ

Almanya’nın Wiesbaden kentinde yapılan toplantıya belgeleriyle gelen emeklilik mağdurları, SGK’nın ve yandaş medyanın olayı görmezden gelmesine karşı duracaklarını, kendilerini zarara sokan paravan şirketlere ise dava açacaklarını söyledi. Alman CDU Hessen Eyalet Meclisi Milletvekili İsmail Tipi de destek verdi.

“TAM 490 BİN LİRA ÖDEDİK”

Emeklilik mağdurlarından Ali Denizoğlu, “Eşimle ben emekli olup 2015’te aylığa bağlandık. Geçen yıl iptal ettiler. Borçlanmak için 210 bin TL yatırmıştık. Avukat tuttuk, ona da para gitti. Bayburt SGK, Bağ-Kur’da olmamız için 75 bin TL daha aldı. Sonra onu da reddettiler. Tam 490 bin lira ödedik. Tek kuruş emekli maaşı alamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GENELİNDE YANGINLARLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER
ÖNDER SAV 70 YILLIK CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU VE 52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA YOL YENİLEME HAMLESİ:17 BİN TON SICAK ASFALT SERİLECEK
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ TOPLU İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ
ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ
VEDAT GÜNYOL 11. DENEME ÖDÜLÜ BAŞVURULARI BAŞLADI
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ’NDE AHŞAP BOYAMA ATÖLYESİYLE HEM ÜRETTİLER HEM SOSYALLEŞTİLER
MUĞLA SEYDİKEMER'DE ORMAN YANGINI
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDE RUHSAT SORUŞTURMASI:SİNEM DEDETAŞ VE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI