ZİYA SELÇUK AÇIKLADI;31 AĞUSTOS'TA YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Bilim Kurulu'nun toplantısı sona erdi. MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların 31 Ağustos'ta yüz yüze eğitime başlamayacağını belirterek uzaktan eğitimle devam edileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 3 Ağustos'ta açılması hedeflenen okulların uzaktan eğitime devam edeceğini açıkladı. Bakan Selçuk Bilim Kurulu toplantısında alınan karar sonucunda açıklama yaparak 31 Ağustos'ta başlanacak telafi telafi eğitimlerin yüz yüze değil uzaktan yapılacağını ifade etti.

Selçuk özel okulların ise 17 Ağustos'ta uzaktan eğitme geçebileceklerini söyledi. Ziya Selçuk yüz yüze eğitimlerin ise 21 Eylül'de başlanacağını vurgulayarak MEB olarak sahada olacaklarını belirtti.

2000 DENETMEN SAHADA OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin teneffüste neler yapacağı konusunda hazırlanan kılavuzun yakın zamanda açıklanacağını belirterek, "Maske temin edilecek. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda birtakım kılavuzları daha önce de hazırlamıştık. Bu standartlar nasıl denetlenecek? 2000 denetmenimiz şu anda sahada ve okullardadırlar" diye konuştu.

Bakan Selçuk konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilelerimiz için hazırlanan bu kılavuzun takibi devam edecek. Okulun ilk haftasında özel bir uyum çalışmalarımız olacak. Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve personel alımları devam ediyor. Bu personelin sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz. Okullarla ilgili herkesin sağlık durumu HES kodları marifetiyle kontrol altında tutulacak.

BAKAN KOCA YÜZ YÜZE EĞİTİM BİR AY DAHA BAŞLAMAMALI

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından okulların başlamasıyla ilgili önerisini paylaştı. Yüz yüze eğitimin en az 1 ay daha başlamaması gerektiğini ifade eden Bakan Koca, "Gerekirse online yapılması, yüz yüze eğitime kademeli geçilmesi yönünde" dedi.

PENCR BAHÇE HİZMETE GİRDİ
İBB'DEN 1 MAYIS'TA YAPILACAK ULAŞIM KISITLAMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA
BAŞKAN BİNGÖL;AYRIM GÖZETMEDEN TÜM VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ
KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNİN YEPYENİ ADRESİ 'YALI YUNUS TOPSELVİ KÜLTÜR MERKEZİ
'SANATIN ARMONİSİ' RESİM SERGİSİ PENDİK'TE AÇILDI
AKIL OYUNLARI FESTİVALİ’NDE KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
ADIYAMAN'DA ŞEHİT OLAN PENDİKLİ KOMİSER GÖKHAN ÖZER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KARTAL'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI'NDA HAMLELER YARIŞTI
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU OLDU