• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

BİSİKLET YOLU PROJESİ MART AYINDA HIZ KAZANACAK

BİSİKLET YOLU PROJESİ MART AYINDA HIZ KAZANACAK
Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgeleri için planlanan 50 km’lik “Bisiklet Yolları Projesi” sürüyor.

Şimdiye kadar 10 km’lik bölümü tamamlanan projeye mart ayından itibaren kaldığı yerden devam edilecek. Yeni yönetmelik gereği bisiklet yollarında beyaz çizgilerin dışında bir boya kullanılmayacak.

bu-1.jpg

Pendik Belediyesi tarafından Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgelerinde projelendirilen ve şimdiye kadar 10 km’lik bölümü tamamlanan “Bisiklet Yolları Projesi” sürüyor. Belediye ekipleri mart ayından itibaren yolun yapımına kaldıkları yerden devam edecek. İlk etapta Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Millet, Mustafa Akyol ve Cumhuriyet Caddelerindeki bisiklet yolları Teknopark’a bağlanacak.

bu-3.jpg

Mavi boya kullanılmayacakx sadece çizgiler çizilecek

Pendik Belediyesi ekipleri de Bisiklet Yolları Projesinin şimdiye kadar tamamlanan bölümlerinde mavi boya ve beyaz uyarı çizgileri kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yönetmelik kapsamında daha çevreci malzemeler kullanılacak. Bu kapsamda bundan sonra yapılacak bisiklet yollarında beyaz çizgilerin dışında herhangi bir boya kullanılmayacak.

4 bölgede toplamda 50 km uzunluğunda olacak
Ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan bisiklet yolu projesi Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgelerinde yapılıyor. Etap etap yapılan proje tamamlandığında güzergahın uzunluğu 50 km’yi bulacak. Tüm bisiklet yolları metro, okullar ve AVM’lere entegre edilecek. Bisiklet yollarında ilerleyen yıllarda teknik servisler de yer alacak. Proje tamamlandığında İstanbul’un en uzun bisiklet yolu olacak. İSBAK A.Ş. tarafından ise yola toplamda 29 bisiklet istasyonu yerleştirilecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.