• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

EMLAK KATILIM BANKASINDA SKANDAL İLAN! 0.96 FAİZ ORANIYLA HAC KREDİSİ VERİYOR

EMLAK KATILIM BANKASINDA SKANDAL İLAN! 0.96 FAİZ ORANIYLA HAC KREDİSİ VERİYOR
Emlak Katılım Bankası skandal uygulamayla hacca gidecek olan yurttaşların yararlanabilmesi için kredi uygulaması başlattı.Hac kredisi adı altında yayınlanan ilanda hacca gitmek isteyen vatandaşların 0.96 faiz uygulaması ile hacca gidebilecekleri duyuruldu

Emlak Katılım Bankası'nın resmi sitesinde yer alan hac kredisi ile ilgili yapılan duyuruda hacı adaylarına yönelik''Hac finansmanı 36 ay 0.96 kar oranıyla Emlak Katılımda '' ilanı yer aldı.

2020 hac kesin kayıtları için 0.96 faiz ile hacca gitmek isteyenlere kredi imkanı sunan Emlak Katılım Bankası yayınladığı ilanla tepki çekti.

Faizin haram olduğu dinde açıkça belirtilirken Emlak Katılım Bankası'nı haca gidecek olan yurttaşlara faizle kredi vermesi ve 36 aya varan taksit imkanı sunması şaşkınlık yarattı.

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen yurttaşlara özel olarak çıkartılan hac kredisi Ziraat Katılım Albaraka Türk ve diğer bankalarda faizsiz geri ödeme ile yapılırken Emlak Katılım Bankası'nda 0.96 katılım oranıyla  yapılması Hacca gidecek olan vatandaşların sert tepkilerine neden oldu. 

emlak.jpg

İŞTE EMLAK KATILIM BANKASININ RESMİ SİTESİNDE YER ALAN HAC KREDİSİNİN KOŞULLARI

  • İhtiyaç Finansmanı Katılım Bankacılığı esaslarına uygun olarak bireysel ihtiyaçlarınız için gereken finansman desteğini sağlar.
  • İhtiyaç Finansmanı, seyahatten evlilik harcamalarınıza kadar olan tüm ihtiyaçlarınız için finansman desteğini sağlar.
  • Beyaz eşya, mobilya, televizyon, bilgisayar, klima gibi ihtiyaçlarınız için ihtiyaç finansmanından yararlanabilirsiniz.
  • Eğitim Finansmanı, yurt içi ve yurt dışı eğitim harcamalarınız için ihtiyacınız olan finansman desteğini sağlar. İlköğretim, lise, üniversite, yüksek lisans yanı sıra dil eğitimi gibi eğitimleri de kapsar. Vadesi 48 aya kadardır. Proforma fatura ile kullandırım yapılabilir. Eğitim Kurumu ve Emlak Katılım arasında yapılacak protokol ile alternatif finansmanlar sunulabilir.

Hac-Umre finansmanı, kutsal toprak ziyaretlerinizi huzurla gerçekleştirmeniz için Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve tur firmalarına yapılması gereken hac veya umre ödemelerinizde finansman desteği sağlar. Nakit sorunu yaşamadan hac ve umre ibadetinizi yerine getirebilirsiniz. Bütçenize uygun kâr payı oranlarıyla, 60 aya varan vade imkânı bulabilirsiniz. Esnek ödeme planları ile ödemelerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Umre ziyaretiniz için anlaştığınız tur firmasının Umre organizasyonu yapmaya yetkili olması ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan listede yer alması gerekmektedir

Örnek Hac Umre Finasnmanı Tablosu

 

Finansman Tutarı

Vade

Kar Oranı

Taksit Tutarı

Finansman Tahsis Ücreti

30.000,00 ₺

36 Ay

0,96%

1.022,76 ₺

157,50 ₺

 

Haber/ Hatice ODABAŞ


 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.