• BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 10 °C

ABD KORANAVİRÜS AŞISINI İLK KEZ TEST ETTİ

ABD KORANAVİRÜS  AŞISINI İLK KEZ  TEST ETTİ
ABD'li Bilim insanları dünyayı etkisi altına alan Koranavirüs aşısını ilk kez gönüllü bir denek üzerine uyguladı.43 yaşındaki sağlıklı bir vatandaşa uygulanan aşı tedavide etkisini gösterirse binlerce insanın da hayatı kurtulacak.

ABD'li Bilim insanları  tarafından bulunan 'mRNA-1273 aşı Washington eyaletindeki Kaiser Parmanente Araştırma Merkezi'nde 4 gönüllü üzerinde uygulandı.

Koranavirüs aşısı yapılan 43 yaşındaki Jennifer Haller aşının grip aşısı gibi olduğunu belirterek bunun bir parçası olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.Haller aşının etki etmesi halinde ise binlerce insanın kurtulmasına neden olacağı için sevinç duyduğunu söyledi.

'Biz artık koronavirüs takımıyız'

Araştırma ekibinin başındaki Dr. Lisa Jackson, denemeler başlamadan önce "Biz artık koronavirüs takımıyız. Herkes bu acil durumda elinden geleni yapmak istiyor" dedi.

Associated Press haber ajansı da, dünyayı etkisi altına alan krize karşı geliştirilen ilk aşının yapılış anını fotoğrafladı.

İlk gönüllü: Grip aşısı gibiydi, kolaydı

Aşının üzerinde denendiği insan ise küçük bir teknoloji şirketinde çalışan Seattle sakini Jennifer Haller oldu. Yapılan çağrı üzerine iki hafta önce bir form doldurduğunu ve deneye katılması için telefon aldığını anlatan Haller, yapılan testler sonucu herşeyin iyi görünmesi üzerine aşı için seçildiğini anlattı.

İki çocuk annesi 43 yaşındaki Jennifer Haller, "Bunun parçası olduğum için çok heyecanlıyım, çılgınca. Hepimiz çok çaresiz hissediyoruz. Bu, benim için bir şeyler yapmak adına inanılmaz bir fırsat. Yapabileceğim bir şey vardı ve yaptım" dedi.

Haller, çocuklarının da bu durumu 'havalı' bulduğunu söyledi.

Aşıyı, 'grip aşısı gibi' diye niteleyen Haller, "Kolaydı ve acıtmadı, buna sevindim" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.