Pendik İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına;Toplantıya, Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Çevre,Şehircilik Afet ve Su Politikaları Başkanı Emine Küçükali,Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, İlçe Başkanı Ali Fuat Çakıroğlu,Kurucular Kurulu Üyesi Vehip Danış, Genel Merkez STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Hasan Bilici ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet Altundaş da katıldı.
Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Emine Küçükali, Pendik İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, mevcut iktidarın 23 yıldır devam eden sorunları çözmekten uzak bir politika yürüttüğünü belirterek ülkede ekonomi başta olmak üzere gençlerin işsizliğine çözüm bulmak siyasete yeni bir düzen getirmek için Anahtar Parti'nin kurulduğunu söyledi.
Milliyetçiliğe Yeni Bir Bakış Açısı
Emine Küçükali, milliyetçilik tanımına farklı bir yaklaşım getirdiklerini belirterek; milliyetçilik, sadece belirli değerlere bağlı kalmak değil, aynı zamanda pratik ve somut adımlar atmayı da içerdiğini söyledi. Küçükali, "Orman yangınlarına yeterli ekipmanla müdahale etmek, doğayı kirletmemek ve gençlere iş imkanı sağlamak da milliyetçiliktir" diyerek, parti olarak bu konulara öncelik verdiklerini vurguladı.
Türkiye Genelinde Örgütlenme Çalışmaları Devam Ediyor
Emine Küçükali Anahtar Partisi'nin Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarının tamamlayarak STK'lar ve vatandaşlarla bir araya geleceklerini ve onların talepleri doğrultuda bir politika üreterek halkın karşısına çıkacaklarını söyledi.
Terörle Mücadele ve Müzakereler
"Terörsüz Türkiye" hedefine karşı olmadıklarını dile getiren Küçükali, bu gün başlanan müzakerelerin TBMM çatısı altında teröristlerle yapılan pazarlık sonucunda gerçekleştiğini belirterek terör örgütleriyle devletin ilgilenmesi gerektiğini hatırlattı. Küçükali teröristlerle TBMM çatısı altında yapılan müzakerelerin halktan 10 yıl boyunca gizlenmesine karşı olduklarını bunun kabul edilmesinin de mümkün olmadığını vurguladı.
Anahtar Partisi'nin Siyasi Analizi: Türkiye'de Sağ ve Sol Siyasetin Yapısı
Anahtar Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin ise; Türkiye de ki siyasi geleneğe bakıldığında sağ sol kavramı üzeride siyasetin inşa edildiğini Türkiye sosyolojisinin yüzde 30'a yakını sosyal demokrat yüzde 70'inde sağcı olarak tanımlandığını söyledi.
Çetin; gerek devletin gerekse siyasetin canlı bir mekanizma olduğunu ve sürekli evrildiğini belirterek yeni şartlara göre kendini dizayn ettiğini yineledi.Çetin yüzde 70'inin sa parti seçmeninden oluşan Türkiye'nin bu kadar fazla partiye tanımlanmasının çok normal olduğunu ifade ederek ''Eğer sağ cenah yüzde 10-15 bandında olsaydı bu adar parçalanma olmazdı'' diye konuştu.
Hayati Çetin Anahtar Partisi'nin kuruluş amacının Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümü üzerine kurulduğuna vurgu yaparak; ''Bölücüler hariç 85 milyon insanı kapsayacak problemleri çözmek için bu parti kuruldu, diğer partilerden farkımız budur''diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.