• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

BAKAN KOCA MÜJDEYİ VERDİ;'' BAYRAMDAN SONRA DAHA ÖZGÜR OLACAĞIZ''

BAKAN KOCA MÜJDEYİ VERDİ;'' BAYRAMDAN SONRA DAHA ÖZGÜR OLACAĞIZ''
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koranavirüs tedbirleri kapsamında yeni açıklamalarda bulundu. Koca 9 haftalık mücadelenin sonuçlarının alındığını belirterek maskesiz sokağa çıkılmaması gerektiğini söyledi.

Fahrettin Koca yeni alınan tedbirlerin uyulması halinde bayramdan sonra daha özgür günlerin olacağını ifade ederek normalleşme sürecinin hızlanacağını vurguladı. Bakan Koca, Koranavirüsle ilgili sürecin ne zaman biteceğinin belirlenemediğini söyleyerek hastalık nedeniyle kayıpların hiç yaşanmadığı günlerin yakın olduğunu belirtti.

Bakan Koca’nın açıklamaları şöyle;

‘’Günlük hayatımızdan fedakarlık yapmak suretiyle verdiğimiz bu mücadele pek çok insanın hastalığa karşı bizzat mücadele etme mecburiyetini önlemiştir. Ev hayattır, ev hastalığa karşı hayat olmaya devam edecektir.

Hastalık sebebiyle kaybettiğimiz insanlar var fakat sayılar azalıyor. Hastalıktan hiç kaybımızın olmayan günlerin de geleceğini düşünüyoruz.

Dünya Virüsten Kurtulacağı Tarihi Bilemiyor.Dünya virüsten tam olarak kurtulacağımız tarihi bilemiyor, uzmanlar böyle bir varsayımda bulunamıyor.

Hayatı Yeniden Planlıyoruz

Mücadelenin daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz.

Bayram Günleri Virüsün Tekrar Yayılma Günleri Olmamalı

Bayram günleri için veremediğim haberleri, daha ilerisi için verebilirim. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Fakat bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalı.

Bayramdan sonraki günler daha özgür olacak

Tedbirlere uyarak yaşayacağımız daha geniş bir sosyal hayatımız olacak.

Sektörlere Yönelik Yeni Rehberleri Hazırladık

Çalışma ortamı açısından risk oluşturabilecek işyeri sayısı bakımından en yüksek sektörleri masaya yatırdık. Bilim Kurulumuz bu sektörde rehberleri hazırladı. O işyerinde uyulması gereken kuralları gösteren afişler ve karşılaşma rehberleriyle karşılaşacaksınız.

Vatandaşlar Kontrollü Seyahat Edebilecekler

Vatandaşlarımız kontrollü sosyal hayat döneminde mücadelede sadece kurallara uyan taraf değil denetleyen taraf olacak. İşyerlerinin girişlerinde, asılı afişlerde, planlanan çalışma saati, birarada bulunabilecek azami insan sayısını göreceksiniz. Detaylı çalışma rehberleri de bulunacak.

Alınacak Kodla Uçağa ve Trenlere Binilebilecek

Mobil uygulamanın bir diğer fonksiyonu da şudur, bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Uçağa binerken bu uygulama serbest giriş kartı olacak.

Ulaştırmada bu bilgi bizlerden göstermemiz istenecek. Bu bilgi sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi değildir. Bu uygulamaya öncelikle şehirlerarası uygulamaya geçiyoruz. Alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz’’dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.