• BIST 9715.42
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

BİN LİRALIK DESTEK ÖDENEĞİ ALMA ŞARTLARI AÇIKLANDI

BİN LİRALIK DESTEK ÖDENEĞİ ALMA ŞARTLARI AÇIKLANDI
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından salgın nedeniyle 2 milyon vatandaşa ödenen 1000 liralık destek yardımını alacak kişiler belirlendi.

E-Devlet üzerinden yapılan başvuru sonrası yardımların yapılacağı kişilerin 2022 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım desteğinden faydalanacak. Bakanlık tarafından açıklanan verilere uygun olmayan yurttaşlar ise bu yardımlardan yararlanamıyor

KİMLER DESTEK ÖDEMESİ ALIYOR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır.” denildi.

Açıklamada ödeme tarihleri de şu şekilde belirtildi:

“Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

1 ve 6 olanlar ayın 2'sinde

2 ve 7 olanlar ayın 3'ünde

3 ve 8 olanlar ayın 4'ünde

4 ve 9 olanlar ayın 5'inde alacak.”

Açıklamada PTT Kartı olan vatandaşlarımızın 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebildiği de kaydedildi.

KİMLER YARARLANAMAYACAK?

Bu ödemeden; ilk iki destekten yararlananlar (daha önce bin lira ödeme alanlar), kamu işçileri, memurlar, işverenleri tarafından kısa çalışma ödeneğine başvurup da İŞKUR’dan kısa çalışma ödeneği alanlar, işsizlik maaşı alanlar, emekliler ve ücretsiz izne çıkartılıp da devletten aylık 1.177 lira ödenek alanlar yararlanamayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.