• BIST 13808.71
  • Altın 6642.44
  • Dolar 45.9093
  • Euro 53.5403
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

CHP'DE GECE OPERASYONU : KILIÇDAROĞLU YÖNETİMİ 30 PERSONELİ TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARDI

CHP'DE GECE OPERASYONU : KILIÇDAROĞLU YÖNETİMİ 30 PERSONELİ TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARDI
​CHP’de mahkeme kararıyla yönetime gelen Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin ilk icraatı, parti genel merkezindeki emekçileri işten çıkarmak oldu.


"Çalışanlar mağdur olmasın diye geldik" diyen yönetimin, bugüne kadar 30 personelin işine tazminatsız son verdiği öğrenildi. Kovulanlar arasında Kılıçdaroğlu'nun nikah şahitliği yaptığı fotoğrafçısı Alp Eren Kaya da var.
​ Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) "mutlak butlan" kararı sonrası yönetimi devralan Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin, parti genel merkezinde başlattığı işten çıkarma dalgası büyüyor. "Genel merkez çalışanları mağdur olmasın" söylemiyle göreve gelen yeni yönetimin, şu ana kadar 30 personeli kapının önüne koyduğu iddia edildi. Son olarak Kılıçdaroğlu’nun kendi döneminde işe aldığı ve nikah şahidi olduğu fotoğrafçısı Alp Eren Kaya ile foto muhabiri Serkan Balaban’ın da görevine tazminatsız son verildi.
​Nikah Şahidi Olduğu Fotoğrafçısını "Kod 48" ile Kovdu!
​6 yılı aşkın süredir CHP’de foto muhabirliği yapan Alp Eren Kaya, işten çıkarıldığını Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelen bir SMS ile öğrendi. İş kanununda "mazeretsiz işe gelmeme" gerekçesiyle haklı fesih anlamına gelen ve tazminat hakkını gasp eden Kod 48 ile işten çıkarılan Kaya, sosyal medya hesabından sitem dolu bir açıklama yaptı:​"Karşılığında aldığım şey SGK’dan bir SMS ile Kod 48 oldu! Koltuklar, yönetimler değişir ama verilen emek hafızalarda kalır. Yıllarımı verdiğim CHP’den kayyum kararı sonucu işime son verildi. İnsan bazen işinden değil, değerlerinden uzaklaşan yönetim anlayışlarından ayrılır."
​Aynı yöntemle işine son verilen bir diğer isim Serkan Balaban ise yaptığı paylaşımda, "İnandığım değerlerden vazgeçmediğim için ödediğim her bedel benim için bir şeref madalyasıdır" ifadelerini kullandı.
​"Kendi Ücretli Çalışanına Bunu Yapan Memlekete Ne Yapmaz?"
​Yaşanan bu "tazminatsız" işten çıkarmalara basın dünyasından da tepki gecikmedi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Onur Kurulu Üyesi Gökhan Bulut, Kılıçdaroğlu yönetimini sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:
​"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'si, partinin çalışanlarını 'Kod 48' ile, yani kıdem ve ihbar tazminatlarını vermeksizin tamamen haksız biçimde işten çıkarıyor. Ücretli çalışanına bunu yapabilecek kadar rövanşist bir yönetimin, memlekete neler yapabileceğini tahmin etmek zor değil. CHP'nin butlan yönetiminden hesap sorulacaktır."
​Genel Sekreterlik Koordinatörü de Görevden Alındı
​Partideki tasfiye dalgasından nasibini alan bir diğer isim ise CHP Seçilmiş Yönetim Genel Sekreterlik Koordinatörü Gülümhan Gülten oldu. Görevden alınmasını bir "onur nişanı" olarak nitelendiren Gülten, "CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel’dir. Onunla ve tüm kadrolarıyla çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. İyiler kazanacak, kötüler kaybedecek" diyerek tepkisini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.