• BIST 10045.74
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM STARTINI ''YENİDEN İSTANBUL''SLOGANI İLE BAŞLATTI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM STARTINI ''YENİDEN İSTANBUL''SLOGANI  İLE BAŞLATTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan İsrail Başbakanı Netenyahu'nun adını tarihe Gazze Kasabı olarak yazdıracağını belirtti.

 

 

Erdoğan toplantıda İsrail'in Gazze'de sivil vatandaşların ölümlerine neden olduğunu ifade ederek 16 bin Gazze'li vatandaşın şehit olduğunu belirterek Netanyahu'nun Gazze Kasabı olarak şimdiden adını tarihe yazdırdığını söyledi.

İSTANBUL SEÇİMİ İÇİN STARTINI VERDİ

İstanbul seçimi için mesaj veren Erdoğan, "Gençler bugün bir başlık atıyorum, 'Yeniden İstanbul'" dedi. Muhalefette yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, "Haberimiz yoktu diyerek kirli pazarlıklardan kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Utanmasalar seçim gecesi söyledikleri 'kazanıyor' yalanını da inkar edecekler. Ama video o kadar güzel bir alet ki, bunlara manevra fırsatı vermedi. CHP'de genel başkanlık koltuğundaki şahıs değişti ama siyaset yapışı değişmedi" dedi. 

ERDOĞAN;GENÇLERE 150 BİN LİRALIK EVLİLİK KREDİSİ İMKANI SUNACAĞIZ

Erdoğan, "Gençlerimize 150 bin liralık evlilik kredisi imkanı sunacağız. Kredi kullanan gençlerimiz aynı zamanda 2 yıl boyunca aile danışmanlık hizmetinden de faydalanacak. Seçim vaatlerimizden olan Aile ve Gençlik Fonu'nun da hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

"Ekonomik hayattaki deprem fırsatçılarına göz açtırmıyoruz" diyen Erdoğan, "Yapı malzemeleri ve yapım işlerinde piyasa gerçekleri ile izah edilmeyecek fahiş fiyatlar söz konusu. Aynı malzeme aralarında 60-70 kilometre olan iki şehrimizde yüzde 30 farkla satılıyor. Aç gözlülükten kaynaklanan bu vicdansızlığın üzerine gitmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"AK Parti'nin ülkeye hizmet sancağını, vatanımızın dört bir yanında gururla dalgalandıran saygıdeğer hanımefendileri, genç kardeşlerimi, dualarını yanımızda hissettiğimiz aziz milletimin her bir ferdini buradan hürmetle selamlıyorum. Türkiye Yüzyılı inşası için gece gündüz demeden çalışan, koşan tüm kardeşlerime selamlarımı iletiyorum.

"NETANYAHU ADINI TARİHE 'GAZZE KASABI' OLARAK YAZDIRMIŞTIR"

Gazze'nin mazlum insanlarını en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim'den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Camileri bombalandı, okulları harabeye çevrildi, hastaneleri yerle yeksan edildi. Mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı. Gıdasını, yakıtını, ilacını, ekmeğini, elektriğini, suyunu, iletişimini kesip 360 kilometrekarelik açık hava hapishanesine sıkıştırdıkları insanlara adeta soykırım uyguladılar. Her türlü zulmü yaptılar. Gazze'deki İsrail zulmüne maruz kalanların 7 Ekim'den beri yaşadıkları tam bir cehennem. Yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz İsrail'in saldırılarında şehit oldu. Gazze'deki binaların 3'te 2'si yıkıldı ya da tahrip oldu. Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu adını tarihe şimdiden 'Gazze Kasabı' olarak yazdırmıştır.

''DİK DURUŞU İÇİN İSPANYA'YI TEBRİK EDİYORUM''

Dik duruşu için İspanya'yı tebrik ediyorum. BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığımız telefon görüşmesinin gündemin Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı insani dramdı. Yarın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyoruz. Dubai ziyaretimizde Gazze'yi ele alacak, Gazze halkı için neler yapabileceğimizi konuşacağız. 

Netanyahu'nun siyasi ömrünü uzatmak için daha çok kan dökmesinin, can almasının önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu, tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Dünyada antisemitizmle birlikte İslam düşmanlığı da yükseliyor. Fanatik denilerek, akli dengesi bozuk denilerek, aşırı sağcı denilerek önemsizleştirilmeye çalışılan teröristlerle mücadelede Batılı devletlerin isteksiz davrandığını biliyoruz. 

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Mısırlı kardeşlerimizle işbirliği içinde 12 uçak ve 1 gemi dolusu yardım malzemesini El Ariş'e sevk ettik. İkinci gemimiz bugün yola çıkıyor. Kanser hastaları ve çocuklar başta olmak üzere yaralıların Türkiye'ye intikalini sağlayarak tedavileri ile ilgileniyoruz. Gazze'de kuracağımız Sahra Hastanelerinin yer tespit çalışmaları yapılıyor. Gazze'deki vatandaşlarımızın tahliyesini de büyük ölçüde tamamladık. Rehinelerin salınması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz. 

Yunanistan seyahatimizin ülkelerimizin arasında yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmasını diliyorum. 

Bölgemizdeki krizlere, depremlerin olumsuz etkilerine rağmen yakaladığımız ivmeyi değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve inovasyon odaklı çalışan her girişimcimizin yanındayız. Merkez Bankamız bu amaçla geçen hafta önemli bir karar aldı. Avans kredisine yıllık 100 milyar limit tahsis edildi. 3 yıl boyunca toplam 300 milyar lira limit ayrılacak. Ayrıca ihracatçılarımız için reeskont kredi limitlerini 10 kat artırarak 3 milyar lira seviyesine çıkardık. Her iki kararın özel sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Merkez Bankası rezervlerimizin eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134.5 milyar dolara çıktığının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

''DEPREM FIRSATÇILARINA GÖZ AÇTIRMIYORUZ''

Deprem turistleri son seçimlerde sandıkta derslerini aldılar, milli iradenin şamarını yediler. Ekonomik hayattaki deprem fırsatçılarına da biz göz açtırmıyoruz. Yapı malzemeleri ve yapım işlerinde piyasa gerçekleri ile izah edilmeyecek fahiş fiyatlar söz konusu. Aynı malzeme aralarında 60-70 kilometre olan iki şehrimizde yüzde 30 farkla satılıyor. Aç gözlülükten kaynaklanan bu vicdansızlığın üzerine gitmekte kararlıyız. Genel afet bölgesi ilan edilen yerlerde 2025 sonuna kadar mevcut cezaların 10 kat daha ağır uygulanmasını sağlayacağız. Deprem konutlarını tamamlamak için bölgede çalışan firmalarımıza da her türlü desteği vereceğiz.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL

Emeklilerimizle ilgili son müjdemizi de paylaştık. 5 bin TL ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra çiftçi ve Bağ-Kur'lular dahil, çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerimizi yapacağız. 15.2 milyon emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL ödemiş olacağız. Kararımızın emeklilerimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.