• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

HİNDİSTAN POLİSİ TECAVÜZ ZANLILARINI TATBİKAT SIRASINDA ÖLDÜRDÜ

HİNDİSTAN POLİSİ TECAVÜZ ZANLILARINI TATBİKAT SIRASINDA ÖLDÜRDÜ
Hindistan Haydarabad kentinde veteriner kadını kaçırıp tecavüz eden ve sonrasında yakarak öldüren zanlıları polis memurları tatbikat sırasında ateş açarak öldürdü.

Hindistan'da geçen hafta meydana gelen korkunç olayda Veteriner genç kadına tecavüz eden 4 cani daha sonra genç kadını yakarak öldürdü.Polisler 4 caniyi olay mahalline götürüp işledikleri cinayeti nasıl gerçekleştirdiklerini anlatmalarını istedi. 4 caninin tatbikat sırasında polis tarafından ateş açılarak öldürülmesi ülke de sevin yaratırken insan hakları örgütleri de tepki gösterdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; karakolda gözaltında tutulan tecavüz ve cinayet zanlıları, Cuma sabahın erken saatlerinde cinayeti nasıl işlediklerini göstermeleri için polis tarafından olay yerine tatbikata götürülmüştü.

BBC'ye konuşan emniyet yetkilileri, zanlıların orada polislerin silahlarını alıp kaçmaya teşebbüs ettiklerini, polisin bunun üzerine ateş açtığını söyledi. Olayda iki polisin de yaralandığı açıklandı.

Tecavüze uğrayıp sonra öldürülen 27 yaşındaki kadının yakılmış cesedinin geçen hafta Perşembe günü bulunması, ülke genelinde, polisi de hedef alan öfkeli protesto gösterilerine yol açmıştı.

Bu sabah zanlıların vurulmasından sonra BBC'ye konuşan öldürülen kadının annesi, "Adalet yerini buldu. Kızımın ruhu şimdi huzur buldu. Adalet umudum yoktu. Hiç bir kadın benim kızımın başına gelenlerle karşılaşmamalı" dedi.

Polislerin zanlıları vurarak öldürdüğü haberi üzerine havai fişeklerle kutlamalara girişen binlerce kişi "Yaşasın polis" diye slogan attı, şekerler dağıttı. Haber Hindistan'daki sosyal medya kullanıcıları arasında sevinçle karşılandı.

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Amnesty International'ın (Uluslararası Af Örgütü'nün) da aralarında bulunduğu insan hakları örgütleri ise olayın bir "yargısız infaz" olup olmadığının araştırılması için soruşturma açılmasını talep ediyorlar.

NE OLMUŞTU?

Öldürülen genç veteriner Çarşamba günü yerel saatle 18.00'de doktora gitmek üzere motosikletiyle evden çıktı.

Daha sonra ailesini telefonla arayan kadın, lastiğinin patladığını, bir kamyon şoförünün kendisine yardım etmeyi teklif ettiğini, karayolu gişesi yakınlarında beklediğini söyledi.

Yakınlarının bu konuşmadan sonra kadınla iletişime geçme girişimleri bir sonuç vermedi.

Kadının cesedi Perşembe sabahı bir sütçü tarafından bir üstgeçidin altında, yakılmış olarak bulundu.

Polis yetkilileri, veterinerin öldürülmeden önce toplu tecavüze uğradığını açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.