• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

KARTAL ADD'DEN MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILI KONFERANSI

KARTAL ADD'DEN MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILI KONFERANSI
Millî Mücadelenin 100. Yılında Atatürkçü Düşünce Derneğinden Konferans Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesinin Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına düzenlediği konferanslar dizisinin ilki Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kartallılar, Amasya ve Havza Genelgeleri başlıklı konferansta CHP Eski Konya Milletvekili Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt’un engin tarihi bilgilerini dinleme olanağı buldu. Kongre Atatürk ve Silah arkadaşlarının aziz ruhları için 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı.

add.jpg

Konferans öncesi Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Aslan “ Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim. Bizleri bilgileri ile aydınlatmasını istediğimiz bizleri geri çevirmeden davetimizi kabul eden uzaklardan gelerek aramıza katılan kıymetli konuşmacımız Asker, Siyasetçi ve Hekim kimliği ile halkın sevgisini kazanmış değerli Hocam Sayın Hüsnü Bozkurt aramızda bulunuyor.

img-20190905-wa0004.jpg

Çok değerli bilgileri, tecrübeleri ile bizleri bilgilendirecek olan değerli konuğumuza aramıza katıldığı için huzurlarınızda hepiniz adına teşekkür ediyor. Bir kez daha hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. Değerli bilgi ve birikimleri ile bizleri heyecanlandıracağını bildiğim hocamın kıymetli zamanını fazla almadan birkaç konuya değinmek istiyorum. Milli mücadelemizin 100. Yılındayız. Altı gün önce 30 Ağustos Zafer bayramını kutladık. Ata’mıza zor da olsa çelenk sunabildik. İsterdik ki bu ve diğer Milli bayramlarımızı eskiden olduğu gibi coşku ve gururla kutlayalım. Kaldı ki son zamanlarda çelenk sunmamıza bile engel olunmaya çalışılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneğinin günümüzde ki misyonu yeniden Kuvayı Milliye ruhunu bugünün gençlerine yansıtmaktır. Türk ulusunda var olan bağımsızlık bilincini harekete geçirmek ve canlı tutmak. Türkiye’yi hak ettiği yere modern dünyada ki ileri medeniyetler seviyesinde ki yerine getirmek Atatürkçülerin en önde gelen görevidir. Atatürk’ün kurduğu bu devleti yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Bu nedenle özellikle gençlerimiz olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

img-20190905-wa0005.jpg

Daha sonra kürsüye gelen konuşmacı Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt “Atatürk’ün Osmanlı döneminde yapılan yanlış politikalar yüzünden ülkeyi felakete sürüklemekten nasıl kurtardığı, 19 Mayıs 1919’da az sayıda arkadaşı ile birlikte Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele ve devamında Havza, Amasya, Erzurum, Sivas Kongreleriyle, Kurtuluş Savaşlarımızla büyük yokluk ve zorluklar içerisinde 3 yıl, 3 ay, 21 gün süren zorlu mücadelenin sonunda ülkeyi işgalden kurtarıp Türkiye Cumhuriyet Devletini nasıl kurduğunu kısa cümlelerle anlatıp geçmek yerine çok iyi okuyup anlayıp.

Gelecek nesillere belgeler üzerinden doğru bilgilerle aktarmak gerekmektedir. Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt tarihsel süre içeresinde kronolojik olarak anlattığı kurtuluş savaşı sürecini büyük önder Atatürk tüm aziz şehitlerimiz ve gazilerimize en derin minnet duyguları ile sevgi ve saygılarını ifade ederek konuşmasını tamamladı. Salonu dolduran izleyicilerin zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı gözlerden kaçmadı”. Program sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar sahneye gelerek Konuşmacı Dr. Mustafa Hüsnü Bozkurt’a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek taktim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.