• BIST 10045.74
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

MHP MİLLETVEKİLİ ENGİNYURT: 'KIZILAY BAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR YARGILANMASI GEREKİR'

MHP MİLLETVEKİLİ ENGİNYURT: 'KIZILAY BAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR YARGILANMASI GEREKİR'
MHP Milletvekili Cemal Enginyurt Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın Ensar Vakfına bağış yapmasıyla ilgili suç işlediğini belirterek hakkında soruşturma açılmasını istedi.

MHP Milletvekili Enginyurt Kızılay'ın güven duygusunun zedelenemeyeceğini ifade ederek Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın suç işlediğini ve yargılanması gerektiğini söyledi. Enginyurt Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın hukuka aykırı davranarak Kızılay'a yapılan bağışın başka bir kuruma aktarılmasının izahının mümkün olamayacağını vurgulayarak Kınık'ın yargılanması gerektiğini söyledi.

KIZILAY BAŞKANININ BAŞKA YERE BAĞIŞ YAPMASI HUKUKA AYKIRIDIR

MHP Milletvekili Enginyurt Kızılay'ın tartışmalara konu edilmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu“Devlet babanın en önemli kuruluşlarından biri olan Kızılay’ın asla yıpratılmaması, tartışmalara konu edilmemesi gerekir. Yanlış işlerin altına imza atan Kızılay değil, Kızılay Başkanı Kınık’tır.

Kızılay Başkanının, başka yerlere yardım yapması ticaret hukuku ve vergi yasalarına aykırıdır. Kerem Kınık suç işlemiştir, Türkiye Cumhuriyeti savcıları derhal soruşturma açmalı ve Kınık bunun hesabını vermelidir. Kızılay’ı zedelersek, Kızılay’a dil uzatırsak yaralarsak, bu milletin yardım, bağış duygularını zedeler, bu milletin göz bebeği kuruluşa haksızlık, yazık etmiş oluruz .

Türk Kızılay’ı ayrıdır, Kerem Kınık ayrıdır, istifa etmelidir, hakkında soruşturma açılmalıdır. Kızılay’ın aldığı bağışları hiçbir yere bağışlama hakkı yoktur. Bunun tartışılacak ve konuşulacak bir yanı yoktur, izahata da ihtiyacı yoktur. Kızılay başkanı Kerem Kınık vergi suçu işlemiştir, hesabını da vermelidir''dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.