• BIST 10092.27
  • Altın 2433.921
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.8482
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

ONLAR ARAMA KURTARMADA TÜRKİYE'NİN EN CESUR KADINLARI

ONLAR ARAMA KURTARMADA TÜRKİYE'NİN EN CESUR KADINLARI
Güçlü Türkiye güçlü kadınların bir araya gelmesiyle yükselişine devam eder. Ülkemizde cesur kadınların bir araya gelerek kurduğu ULAK Arama Kurtarma Derneği tamda bu fikri destekleyen bir dernek olarak karşımıza çıkıyor.

ULAK Uluslararası Arama Kurtarma Derneği Başkanı Didem Çakmakçı ve gönüllü kadınlar ordusu toplumda erkek işi olarak görülen tehlikeli bir mesleğin öncüsü olarak cesur kadınları bir araya getirerek toplumsal seferberlik bütünlüğünü sağlamış arama kurtarma derneği.Gönüllülük işinde kadın erkek ayrımı olmuyor. Fiziksel olarak erkek gücü, duygusal olarak kadın gücü ile birleştiğinde ekip her anlamda bir bütün oluyor. 

1-233.jpg
ULAK ULUSLARARASI ARAMA KURTARMA Derneğinin Genel Başkanı da alışılmışın dışında bir kadın. Alışılmışın dışında diyoruz çünkü ülkemizdeki tek uluslararası bir arama kurtarma derneğin tek kadın başkanı. Kendisi uzun zamandır bu alanda gönüllü. Öğrenim ve iş hayatı dolayısı ile ABD de uzun yıllar yaşayan Çakmakcı 1999 depreminde Uluslararası hava sahasının açılmasıyla ile Gölcük'te gelen ekiplere gönüllü tercümanlık yapmış. Ardından ABD'ye dönünce gönüllü itfaiyeci ve FEMA Federal Acil Durum Yönetiminde arama kurtarma eğitimleri almış. Sonrasında Türkiye'yede çeşitli derneklerde gönüllü çalışmalar yapmış AFAD eğitmenligi almış bir kadın. Su anda da 12 il de ayrıca  Azerbaycan ve Bosna Hersek'te ekipleri olan bir derneğin Kurucu Genel Başkanı. Dernek, kentsel arama kurtarma, medikal ve dalgıçlarıyla su altı ekibi olan ayrıca insani yardım ve sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen bir dernek. Bu derneğin bünyesinde kadınların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. 

3-894.jpg
Olası afetlerde enkaz çalışmalarına ekip arkadaşlarıyla beraber katılan kadınlar, ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde de baş rolde. Organ bağışı, Kızılay'a beraber kan kök hücre etkinlikleriyle  sahada, bazende bir köy okulunda kütüphane yapma derdinde. Bazen afette şefkatle yara sarıyor, bazen de mağdur anne ve çocuklara el uzatıyor. 

4-556.jpg
Sanırım kadın olarak özellikle anneler için en büyük zorluk gidilen görevlerin genelde ucunun açık olması. Haliyle çoluk çocuk aile ortamında aksaklıklar oluyor.Çıkış saati belli değil, ne zaman dönülecek belli değil.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.