Geçtiğimiz ay 2025 yılı üyeleri ile toplanan ve görev dağılımı yapan Pendik Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu sene içerisinde her ay sürecek ziyaret ve denetimler ile huzurevi, nezarethane ve ceza infaz kurumu gibi insan halkları için önemli kurumları habersiz olarak ziyaret edip insan hakları için uygunlukları bakımından denetim gerçekleştirecek.
Bu kapsamda ilk ziyaret ve karakol denetimi 5 Mart Çarşamba günü Pendik Doğu Mahallesi'nde ki Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amirliğine yapıldı.
Nezarethane Denetimine kurul üyeleri olan Av.Berna Hayrioğulları, Recep Palut, Mehmet Tuksal, Av.İslam Korkmaz ve Av.Salih Ünal katıldılar.
Denetim kapsamında nezarethane şartları incelendi, ifade alma odası ve avukat görüşme odası uygunlukları gözlemlendi.
Bu inceleme ve gözlemler rapora dökülüp imzalandı ve resmi makamlara iletilmek üzere Pendik Kaymakamlığına iletildi.
Çalışmalarını başarı ile sürdüren Pendik Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu'na yeni dönemde güzel çalışmalar yapacaklarına inanıyor, İnsan Haklarına saygıyı pekiştirip millet ile devlet kurumları ve özel kurumlar arasında hak ve görevlerin düzenlenen kurallar kapsamında olmasını yaptığı çalışmalarla geliştirmek için oluşturulan ve özen ile çalışan bu kurulu, kurul başkanı Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız'ın şahsında tebrik ediyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.