• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Sivrisinek İstilası Vatandaşları Bunalttı

Sivrisinek İstilası Vatandaşları Bunalttı
Sivrisinek İstilası Vatandaşları Bunalttı

Yaz aylarının gelmesiyle ortaya çıkan sivrisinekler vatandaşları bunaltma noktasına getirdi.

İBB ve İlçe Belediyelerin denetiminde eş zamanlı olarak uygulanan ilaçlama çalışmaları devam etse de vatandaşların şikayetleri bitmek bilmiyor.

http://www.ozguristanbul.com.tr/wp-content/uploads/2019/06/sivrisinek-e1560236039489.jpg

Pendik’in bir çok mahallesinde eskiye oranla sık ve düzenli ilaçlamanın yapılmadığına dikkat çeken mahalle sakinleri sivrisineklerden duyulan rahatsızlığın had sahaya ulaştığını ifade ettiler.

Sivrisinekle mücadele kapmasında İBB ve yerel belediyelerin istenilen çalışmayı yürütemediklerini belirten vatandaşlar haftada bir kez yapılan ilaçlama çalışmalarının sivrisinekleri öldürmeye yetmediğini ifade ederek, uygulamaların sıklıkla yapılması gerektiğini söylediler.

Gece Camlarımızı Açıp Uyuyamıyoruz

Gece camlarını açıp rahat uyuyamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri ilaçlamanın yetersizliğine dikkat çekerek: ”Önceden ilaçlama aracı mahallemizden geçerken duman içinde kalıyorduk. Ve gerçekten de etkili oluyordu. Son dönemlerde ilaçlama aracını göremiyoruz. Yapılıyorsa da hiç etkisini yok.

Sadece sivrisinekler değil, kara sinekler ve hamam böcekleri de evlerimizi sarmış durumda. Kendimizce çözüm bulup ilaçlama yapmaya çalışıyoruz. Yetkililerin konuyla ilgili daha detaylı çalışmalarını bekliyoruz”dediler.

Pendik Belediyesi’nden İlaçlamayla İlgili Önemli Açıklama

Pendik Belediyesi sivrisineklerle ilgili tüm mahalleleri kapsayan ilaçlama çalışma yürütüklerini belirterek internet sitesinden geniş kapsamlı çalışma çizelgesini paylaştı. Çizelgede haftanın 7 günü Pendik’in bütün cadde ve sokaklarında düzenli bir şekilde ilaçlamaların yapıldığı açıkça belirtilmiş ve tarama programlarının yaz boyu süreceği açıklamada yer almış Çizelge programında her bir güne yayılan mahalle bazlı ilaçlama çalışması ise şu şekilde;

http://www.ozguristanbul.com.tr/wp-content/uploads/2019/06/62368714_2342723809120847_3125839054424244224_n-e1560235955986.jpg

01 Haziran 2019 tarihi itibariyle sinek ilaçlama çalışmaları başlamış olup bir kaç önemli hususta sizleri bilgilendirmek isteriz.

* Sivrisinekle mücadele çalışmalarımız kapsamında muhtemel üreme kaynaklarına yönelik larva tarama ve ilaçlama faaliyetlerimiz yaz ayları boyunca İlçemiz genelindeki tüm cadde ve sokaklarda devam etmektedir.

* Larva ilaçlamalarına destek amacıyla, uçkun halindeki sivrisineklere yönelik olarak 01 Haziran – 30 Eylül 2019 tarihleri arasında akşam saatlerinde her mahalle (tüm cadde ve sokaklarına girilmek suretiyle) yukarıdaki program dâhilinde haftada 1 kez araç üstü ilaçlama makineleri ile ilaçlanmaktadır.

* Ayrıca ekiplerimizce; yoğun sivrisinek popülâsyonu bulunduğu tespit edilen bölgelerde periyodik program haricinde tarama ve ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır.

* Gece ilaçlama araçlarının mahallelerdeki uygulama sıklığı; çevre ve halk sağlığının olumsuz etkilenmemesi için haftada bir uygulamadan daha sık yapılmamaktadır.

NOT: Olumsuz hava koşullarında gece ilaçlamaları etkisini yitireceğinden dolayı; teknik olarak yağmurlu ve rüzgârlı havalarda ilaçlama yapılmamaktadır.

İBB Tarafından Tüm Belediyelere Uygulanan İlaçlama Hizmetleri

Vektörle Mücadele ve İlaçlama Hizmeti;

  • Biyolojik İlaçlarla veya Biyolojik Kontrol Yöntemleriyle Larva Mücadelesi
  • Yaz Aylarında Açık Alanlarda Ergin Sivrisineklere Karşı ULV Yöntemiyle Gece İlaçlamaları
  • Kış Aylarında Kışlak Alanlarda İlaçlama Çalışmaları
  • Karasinek (Larva ve Ergin ) Mücadelesi
  • Şehirsel Alanda Sürdürülebilir Kemirgen ve Hamamböceği Mücadelesi
  • Kapalı ve Açık Alanlarda Kene Mücadelesi
  • Kapalı ve Açık Alanlarda Diğer Vektörlerle Mücadele

Haber/Hatice ODABAŞ

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.