• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

BAŞKAN AHMET CİN: ''PENDİK TÜRKİYE'YE ÖRNEK İLÇE OLMAYA DEVAM EDİYOR''

BAŞKAN AHMET CİN: ''PENDİK TÜRKİYE'YE ÖRNEK İLÇE OLMAYA DEVAM EDİYOR''
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yerel basın mensuplarıyla Güzelyalı Tesislerinde kahvaltı programında bir araya geldi.

 Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yerel basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ahmet Cin Pendik'in gerek teknoloji,gerek  yatırım ve sosyal belediyecilik hizmetiyle Türkiye'ye örnek ilçe olmaya devam ettiğini belirtti. 

ana-1.jpg

Başkan Ahmet Cin Pandemiye rağmen Pendik'te yatırımlara hız kesemeden devam ettiklerini belirterek projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili  belediyenin mali anlamda hiç bir sıkıntı yaşamadığını söyledi. 

PENDİK İSTANBUL'DA ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLEN İLÇELER ARASINDA GÖZE ÇARPIYOR

Başkan Ahmet Cin konuşmasında şu sözlere yer verdi;''Pandemiye rağmen projelerimiz devam ediyor. Bununla yaşamak zorundayız. Kurallara uyarak riayet ederek yatırımlarımıza hız verdik.Pendik İstanbul'da örnek olarak gösterilen ilçelerin arasında göze çarpan bir ilçe.Bunu dışarıdan da hissediyoruz. Dışarıdan  gelen misafirlerimiz ve arkadaşlarımız da bunu ifade etmeye çalışıyorlar.

BÜTÇEMİZİN  YÜZDE 40'INI YATIRIMLARA AYIRACAĞIZ

Pendik belediyesi mali açıdan çok iyi durumda mali sıkıntımız yok. Pandemi dolayısıyla sosyal yardımlar adına yapılması gereken tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz.Tüm bunları yapmanın yanı sıra vatandaşlarla acı ve tatlı günlerinde bir arada olmaya da çalışıyoruz. 2019 ve 2020 yılı senesinde İstanbul'da  en fazla yatırım yapan ilçe konumumuzu 2021 yılında da devam ettireceğiz. Şu anda yine bütçe gerçekleştirmelerine baktığımız zaman yaklaşık bütçemizin yüzde 40'ı yatırımlara ayıracağız konumunda bir ilçe olacağımız gözüküyor.

SPOR KOMPLEKSLERİMİZİ YAKIN ZAMANDA HİZMETE AÇACAĞIZ

Pandemi nedeniyle yapmış olduğumuz yatırımların açılışlarını gerçekleştirememiştik. Bu hizmetleri de önümüzdeki günlerde planlı bir şekilde açmaya devam edeceğiz.Önümüzdeki hafta Yayalar Spor Kompleksi'nin açılışını yapacağız. Oraya da Olimpiyatlarda şampiyon olan kızımız Busenaz Sürmeneli'nin ismini vererek başlatmış olacağız. Yine Güllübağlar ve Kavakpınar'daki Spor Kompleksimizin de açılışlarını önümüzdeki günlerde yapacağız.Kaynarca ve Sanayi Spor Kompleksi çalışmaları devam ediyor.Öte yandan köy konaklarımız Kurtdoğmuş'ta bitti Ballıca'da ise son aşamaya geldi.

ALTERNATİF YOLLAR AÇMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şimdi Göçbeyli'de bir çalışmamız var. Bunun yanında çok ciddi yeni alternatif yol açma ve asfaltlama çalışmalarımız var. Şu anda ise Aydos Orman yolunun açılışına başladık. Çamlık Mahallesi'nden Kartal'a bağlantı yolunda orayı da iki gidiş iki geliş şeklinde hızlı bir şekilde toparlamaya çalışıyoruz. Bu bağlantı yolunu da kısa sürede tamamlayıp Kartal ve çamlık bölgesinin sirkülasyonunun daha rahat olacak şekle getireceğiz''dedi.

FUAR ALANI PROJEMİZ VAR

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin altyapı çalışmalarıyla ilgili 65 milyonluk bir yatırım yaptıklarını belirterek Pendik'in artan nüfus oranına gözetilerek gelecek 10 ila 15 yıl  düşünülerek planlama  doğrultusunda bu yatırımları yaptıklarını söyledi. Başkan Ahmet Cin Pendik'in Teknoloji ve sosyal belediyecilik anlamında örnek bir ilçe olduğunu vurgulayarak bu başarıyı daha üst seviyelere taşıyacaklarını söyledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 750 TL NAKDİ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bu yıl ilk kez Üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik güzel bir uygulama başlattıklarını ifade ederek Pendik'te ikamet eden devlet ya da özel Üniversite ayrımı yapmadan 3500- 4000 arasında Üniversite öğrencilerine yönelik 750 TL nakdi yardım yapacaklarını bunun finansmanı da sağladıklarını söyledi. 

PENDİK'TE KADINA ŞİDDET İLE İLGİLİ BİR MERKEZ AÇACAĞIZ

Başkan Ahmet Cin Pendik'te Fuar alanı projesinin de hayata geçirileceğini ifade ederek Fuar alanı ile ilgili son görüşmelerin yapıldığına dikkat çekti. Başkan Cin, Pendik'te Aile Danışma Merkezi yanında  kadına şiddetle  ilgili Pendik Kaymakamlığı iş birliği ile yeni bir  bir merkez açılacağını belirtti. 

''AHMET ABİ'' DİYE SESLENEN 3 ÖĞRENCİYİ  KAHVALTIDA AĞIRLADI 

Kahvaltı sırasında dışarıdan ''Ahmet  Abi'' diyerek seslenen üç  öğrenciyi kahvaltıya davet ederek gönülleri kazanan Başkan Ahmet Cin öğrencilere küçük çapta hediyeler vererek eğitimlerini aksatmamaları tembihinde bulundu. 

Toplantının sonunda basın mensupları ile soru cevap yapıldı. Gazeteciler ilçe ile ilgili her konuda sorularını sordular ve başkan ile fikir alışverişinde bulundular.

Haberin Video linki ektedir:https://www.youtube.com/watch?v=7LyLl8Pxj2c

2-2-030.jpg1-192.jpg

4-410.jpg6-162.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.