• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

BAŞKAN AHMET CİN;''TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYAN KATILIMCI ANLAYIŞI SÜRDÜRECEĞİZ''

BAŞKAN AHMET CİN;''TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYAN KATILIMCI ANLAYIŞI SÜRDÜRECEĞİZ''
Pendik Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, çalışmaları açık ve net şekilde kamuoyuyla paylaştıklarını, toplumun her kesimini kucaklayan katılımcı yönetim anlayışlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

3-169.jpg

Pendik Belediye Meclisi, 7. Seçim Dönemi 2. Toplantı Yılı Temmuz Ayı 2. Toplantısı 2. Birleşimi, Meclis Birinci Başkanvekili Murat Türkyılmaz’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleşti.  Faaliyet Raporunda yer alan konuları meclis üyelerine özetleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “İlçemiz her yıl gelişmekte ve büyümektedir. Özellikle artan nüfusla birlikte ihtiyaçlar hem nicelik hem de niteliksel olarak artmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğumuz hizmetlerde teknolojik gelişmelerden azami ölçüde yararlanmaya devam ederken kaynaklarımızı da etkin ve verimli kullanmaya özen gösteriyoruz.” dedi.

2-226.jpg

Yatırımların bütçe içerisindeki payı yüzde 33,6

Konuşmasında geçtiğimiz yılın bütçe performansına değinen Belediye Başkanı Ahmet Cin: “2019 yılı için belirlemiş olduğumuz 610 milyon TL gider bütçemizi 570 milyon TL; 580 milyon TL gelir bütçemizi de 497 milyon TL olarak gerçekleştirdik. Gelirin gidere karşılama oranımız %87,1. Yatırım harcamalarımız 192 milyon TL civarında oldu. Yatırımların bütçe içerisindeki payı yüzde 33,6 olarak gerçekleşti. Çalışmalarımızı açık ve net şekilde sizlerle paylaşıyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayan katılımcı yönetim anlayışımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Orta ve Dumlupınar Mahallelerimizde kentsel dönüşüm birinci etap son aşamada

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara yoğun şekilde devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Batı Mahallesi planlarıyla ilgili sıkıntıyı çözdük; ama ufak bir sıkıntı daha sürüyor. Büyükşehir Belediyemizin mahkemeden geri adım atmasıyla buradaki sıkıntıyı gidermiş olacağız. Orta ve Dumlupınar Mahallelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarında birinci etap olarak son aşamaya geldik. Burada yaklaşık 105 hektar alanın kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunun 3`te 1 oranında tespitleri yapılmış durumda. Bu ayın sonuna kadar yapılan tespitler askıya çıkarmak suretiyle vatandaşlarımızın bilgisine sunulmuş olacak. Proje bazında hazır. Vatandaşlarımızla mutabık kaldıktan sonra proje bazında anlaşmak suretiyle bu bölgenin dönüşümünü 3`te 1 oranında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla beraber gerçekleştirmiş olacağız. Bu bölge ilçenin en sorunlu bölgelerinden bir tanesiydi. Bununla ilgili süreci de son aşamaya getirmiş olduk.” dedi.

Ertuğrulgazi Mahallesi, Türkiye`nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi olacak

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Ertuğrulgazi Mahallesi`nde tüm çalışmaları hazır hale getirdik. Planlarla ilgili son noktayı koyacağız. Taşlıbayır`da uygulanan yöntemle kentsel dönüşüm sürecini başlatmış durumdayız. Bakanlıkla görüşmeler devam ediyor.  Mutabık kaldık. Belki de Türkiye`nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesini bu bölgemizde gerçekleştireceğiz. Ana omurga Ertuğrulgazi Mahallesi; ama Sülüntepe, Yayalar ve Velibaba Mahallelerinin de bir kısmını kapsayan bir bölgede kentsel dönüşümle ilgili süreci başlatmış olacağız.” şeklinde bilgi verdi.

Başkan Ahmet Cin konuşması ve Meclis üyelerinin görüşlerinin ardından oylamaya sunulan Pendik Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.