• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

BOSNA SANCAK DERNEĞİ KADINLARIN EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARMIYOR

BOSNA SANCAK DERNEĞİ KADINLARIN EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARMIYOR
Anadolu yakasının en büyük dernekleri arasında yerini alan Bosna Sancak Derneği aktif kültürel faaliyetleriyle hizmetlerine devam ediyor.

Kadın emeğinin değerlendirilmesine  öncülük eden Bosna Sancak Derneği unutulmuş kültürel mirasın yaşatılması yanında eğitim alanında göstermiş olduğu sosyal faaliyetleri de sürdürmeye devam ediyor. Dernek Pendik Belediyesi işbirliği içinde kilim dokumacılığı başta olmak üzere, nakış kursu, İngilizce dil kursu, satranç kursları eğitimlerini ivedilikle sürdürüyor.

2-058.jpg

 Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden Bosna Sancak Derneği olarak 2020 yılının kültürel ve sanatsal faaliyetlerin ağırlık kazanacağı bir yol olacağını ifade ederek bu kapsamda çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

Erdoğan Erden Bosna Sancak Derneği'nin İBB kapsamında imzalanan bir anlaşma yaptıklarını belirterek bu kapsamda üyelerinin ücretsiz müze ziyaretleri başta olmak üzere boğaz turlarının gerçekleşeceğini söyledi.

1-032.jpg

Başkan Erden Bosna Sancak Derneği olarak geçtiğimiz yıl 100 öğrenciye burs verildiğini belirterek öğrencilere katkı sunduklarını belirtti. Erdem özellikle kız çocuklarına burs vermede ağırlık verdiklerini ifade eden Erdoğan Erden burs verilme şartlarının üyelik ve  başarı derecesine bağlı olmayıp öğrencilerin  maddi imkânlarının yetersizliğine bakılarak verildiğini söyledi.

3-039.jpg

Erden Bosna Sancak Derneği’nde öğrencilere ücretsiz kurs veren Üniversite  üst sınıf öğrencilerinin de dernekten burs yardımı aldığını belirtti. Bosna Sancak Derneği’nde kadınların ürettiği kilimlerin Uluslararası festivallere davet edildiğini ifade ederek bu alanda çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Haber/ Hatice ODABAŞ

4-020.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.