• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

CEMAAT YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİ;''İNTİHARA TEŞEBBÜS EDENLERİ GÖRDÜM''

CEMAAT YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİ;''İNTİHARA TEŞEBBÜS EDENLERİ GÖRDÜM''
İstanbul'da lise öğrenimi görürken 2 yıldan fazla Süleymancılara ait bir yurtta kalan F.E o dönemde yaşadığı zorlukları anlattı. E.F yurtta kaldığı dönemde intihar teşebbüsünde bulunan öğrencileri gördüğünü belirtti.

KENDİLERİ DIŞINDA KALANLARIN CENNETE GİTMESİNE SIKINTI OLARAK BAKIYORLARDI

İstanbul’da lise öğrencisiyken 2 buçuk yıl boyunca Süleymancılara ait bir yurtta kalan F.E. yaşadığı zorlu günleri anlattı. “İntihar teşebbüsünde bulunanları da gördüm” diyen F.E., “Kendileri dışında kalanların cennete gitmesine sıkıntı olarak bakıyorlardı. Atatürk’ün cehenneme gideceğini ima ediyorlardı" dedi.

“12 YAŞINDAKİ ÇOCUK BAŞINI SECDEYE KOYUNCA UYUYAKALDI HOCA GELİP SIRTINA VURDU”

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, dersleri iyi olan bir öğrencinin bir din dersine geç kaldığı için dayak yediğini aktaran F.E, “Derse geç kaldı diye çok ağır dövdüler. Birisi namaza geç kaldığında, hafta sonu geç bırakıyorlardı. Ceza sistemi uyguluyorlardı. Hocaların çay, yemek, temizlik işlerine de bakıyorduk. Yurtta herkesin görevi vardı. Bizlere temizlik falan yaptırırlardı. Toz altında kaldığımdan dolayı bronşite yakalandım. Bazen daha küçük çocukları da bizim yurda getirirlerdi. 12 yaşında bir çocuk vardı, başını secdeye koyunca uyukladı. Hoca gelip sırtına vurdu. O gün yurttan ayrılmaya karar verdim” dedi. 

ATATÜRK'ÜN CEHENNEME GİDECEĞİNİ İMA EDİYORLARDI

Yurtta kaldığı sürede psikolojisinin kötü olduğunu, sinir krizi geçirdiğini, baskılandıklarını belirten F.E, “Kendileri dışında kalanların cennete gitmesine sıkıntı olarak bakıyorlardı. Atatürk’ün cehenneme gideceğini ima ediyorlardı. Harf İnkılabı gibi inkılapları eleştiriyorlardı. Rabıta denilen bir uygulama vardı. Bir çeşit rehabilitasyon, dua ediyorlar gibi. 15 dakika duruyorlardı. Böylece Süleyman Hilmi Tunahan’a bağlanıyorlar, o da Allah aracılığıyla bağlantı kuruyor gibi. Kendilerini ilahlaştırıyorlardı” diye konuştu.

Kaynak/ Gerçek Gündem

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.