• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

HAYATİ İNANÇ TUZLALILARLA BULUŞTU

HAYATİ İNANÇ TUZLALILARLA BULUŞTU
Tuzla Gençlik Buluşmalarında sevilen isim araştırmacı yazar ve avukat Hayati İnanç kendine has sohbet diliyle Sözün Özü “Muhabbet” adlı programda Tuzlalılarla buluştu.

 

Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda sevdalısı olduğu Divan edebiyatını gençlerle yaptığı sohbette paylaşan Hayati İnanç, ahlaki erozyonu engellemek için yapılması gerekenleri, gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için geçmiş değerlerin korunarak günümüze taşınmasına dair görüşlerini paylaştı.

genclik-bulusmalari-2.jpg

“HER ŞEY ASLINA DÖNÜYOR”
Okuduğu Divan şiirlerinin manalarını detaylı bir şekilde incelediği program şiir severlerden büyük ilgi gördü. Aile hayatına, sevgi ve muhabbetin özüne değinen İnanç, “Aşkı tanımadığımız zaman bizlere akıl veriyorlar. Verdikleri akıl da zehir oluyor. Her şey mutlaka aslına döner, bizlerde aslımızı unutmamalıyız” sözleriyle imza attığı programa Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan, Tuzla Müftüsü Ali Erhun, okul ve şube müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tuzla Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile hazırlanan program sonunda Özcan, Hayati İnanç’a çiçek ve Tuzla Tarihi adlı eser takdim edildi.

“AMACIMIZ MEDENİYET MİRASIMIZI KORUMAK”
Gençlere kültür, sanat ve edebiyat alanında her zaman değer katan etkinliklerin destekçisi olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Gençlerin, kültür, edebiyat ve sanat alanlarında medeniyetimizin ulvi mirası olan değerleri tanıması için etkinliklerimizi çeşitlendiriyoruz. Geçmişi ile kültürel bağları olan gençlerimizi, bilgi birikimi ile beraber tarihi bağlarıyla da farkında olan bireyler olarak yetiştirmek için seçkin isimlerimizle gençlerimizi bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.