• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

İBB'DEN SKANDAL AÇIKLAMA! MEZARLIKLARA TOPLANACAĞIZ ÇÜNKÜ BOŞ YER YOK'

İBB'DEN SKANDAL AÇIKLAMA! MEZARLIKLARA TOPLANACAĞIZ ÇÜNKÜ BOŞ YER YOK'
İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman İstanbul'da yer kalmadığını belirterek AVM ve mezarlık yerlerinin deprem toplanma alanları olarak belirlendiğini söyledi.

1999 Depremi üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen depremle ilgili bu güne kadar önemli bir adım atılmış değil. Kentsel dönüşümün başlamasıyla yenilenen binalar olmuş olsa da riskli binalar tehlike yaratmaya devam ediyor.

Bunun yanı sıra İstanbul’da olası bir depremde yurttaşların gidebileceği deprem toplanma alanları neredeyse hiç yok.

İBB ve İlçe Belediyelerin deprem alanları olarak belirlediği yerler mahalle arasında kurulan çocuk parkları ile depreme dayanıklı olduğu iddia edilen gösterişli AVM Merkezleri dışında belirlenmiş bir alan henüz yapılabilmiş değil…

1999 depremi sonrasında İstanbul ve İlçelerinde acil deprem toplanma alanları olarak ayrılan araziler ise 21 yıl içinde ranta açılarak imar değişiklikleri yapılmak suretiyle AVM merkezlerine dönüştürüldü.

DEPREMDE MEZARLIKLARDA TOPLANACAĞIZ 

İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman İstanbul'da boş alan  kalmadığını belirterek AVM ve mezarlık yerlerinin birinci derece deprem toplanma alanları olarak belirlendiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Dr. Tayfun Kahraman 1999 yılında deprem alanı olarak ilan edilen kamuya ait arazilerde AVM ve rezidanslar olduğunu ifade ederek 'İstanbul'da kent merkezinde  boş alan yok mezarlıklarda toplanacağız' dedi.

Zincirlikuyu ve Karacaahmet Mezarlıklarının deprem toplanma alanları olarak kullanılacağını ifade eden Tayfun Kahraman bu uygulamanın dünya genelinde de böyle yapıldığını savundu.

Haber/ Hatice ODABAŞ
 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.