• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

KARTAL'DA PARKLAR VE YEŞİL DOKU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

KARTAL'DA PARKLAR VE YEŞİL DOKU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
İstanbul’un gerek konumu, gerek doğası, gerekse kentlilik bilincinin hâkim olduğu sahil ilçelerinden Kartal, son üç yılda artan yeşil alan miktarıyla da en yaşanabilir yerleşim lokasyonları arasındaki yükselişini sürdürüyor.

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilçedeki yeşil alan miktarı son üç yılda 62.356 metrekare artarken, 18 park da vatandaşların hizmetine sunuldu.

2-956.jpg

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in “Daha Canlı, Modern ve Yeşili İle Nefes Alan Bir İlçe” oluşturma anlayışı ile çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi, ilçede yaşayan çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı bireylerin; sosyal, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını gözeterek, bu etkinliklerin gerçekleşmesine imkân sağlayan park ve yeşil alan miktarını artırma kararlılığını sürdürüyor.

3-786.jpg

Toplam Park Sayısı 183’e, Yeşil Alan Miktarı 397.497 Metrekareye Çıktı

Buna göre Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ‘Yeşil dokuyu ve park sayısını artırma’ya yönelik 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kartal’a 18 adet park ve meydan olmak üzere, 62.356 metrekare yeşil alan kazandırıldı. Vatandaşların hizmetine sunulan, içerisinde Komşuluk ve Dayanışma Meydanı, Çamlık Sokak Yanı Parkı, Balcıdere Sokak Yanı Parkı gibi büyük projelerin de yer aldığı yeni parklarla birlikte Kartal’daki toplam park sayısı 183’e yükselirken, Kartal Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı da toplam 397.497 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 5.97 metrekareye çıktı.

4-485.jpg

“Daha Canlı, Modern ve Yeşili İle Nefes Alan Bir Kartal İçin Çalışıyoruz”

Kartal’da yeşil alanların hâkimiyetini sağlayacak çalışmaları göreve geldikleri 2019 senesinden bu yana ciddi oranda artırdıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “7’den 70’e her yaştan Kartallı komşumuzun ve ailelerinin gezip nefes alabileceği, eşleri ile dostları ile buluşabileceği, spor etkinliklerini gerçekleştirirken çocukların da oyun oynayıp keyifli vakit geçirebilecekleri parklarımızın sayısını artırırken, güzel Kartal’ımızın doğal zenginliklerini de yeşil dokuyu genişleterek fazlalaştırma hedefimiz var. Parklar ve yeşil alanlar bilinen bütün özelliklerinin yanında aynı zamanda psikososyal olarak da büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bizler de Kartal Belediyesi olarak bu farkındalıkla göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne 18 parkımızın yapımını tamamladık, 17 park ve 27.134 metrekarelik yeşil alanı yeniledik ve 3 sene içerisinde ilçemizdeki yeşil alan miktarını 62.356 metrekare artırdık. Daha canlı, modern ve yeşili ile nefes alan bir Kartal için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.