• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Kime inanıp, güveneyim

Kime inanıp, güveneyim
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri gerçekten önemliydi. Çeyrek asır sonra da olsa seçimlerde ezici bir çoğunlukla CHP adayı Ekrem İmamoğlu ipi göğüsledi.

Siyasetin doğası gereği değil, halkın yaşamının doğası gereğiydi bu değişim. Ancak bu gerçeği bildikleri halde her dönemde varlıkları olan iktidar yalakaları kalemşorlar, büyük olasılıkla beslenme damarları kesileceği endişesi ile pupa yelken CHP’ye yüklenmeye başladılar.

Yok efendim falan başkan şunu, bunu, filan başkan tümünü yapmış. Boy-boy manşetlerden haberler. İşin özünde CHP’nin adam kayırmacılığı yaptığını anlatmaya çalışmışlar. Niyetleri belli, çamur at izi kalır ve CHP halkın gözünde itibar kaybeder.

Yani bir anlamda AKP’li dönemden beslenenler yapması gerekeni yapmışlar. Ne yazık ki, Dünya ve Türk siyasi tarihinde bunun binlerce örneği var.

Oysa atladıkları çok şey var savundukları iktidar ile ilgili. Eğer bu iktidar yalakaları aynaya bakmayı bilselerdi böylesine çirkefleşmelerinden -ar damarları varsa bunun patlayacağını- utanç duyacaklarını bilirlerdi.

Ama bu tipler düşünce özürlüdürler. Onlar için varsa yoksa kişisel çıkarlarıdır önde olması gereken.

CHP’li bazı belediye başkanları ile ilgili iddialar ne kadar doğru -yanlış bilemem. Eğer konu iddia edildiği gibi gerçekse CHP üst yönetimi gereğini yapmakla yükümlüdür. Aksi bir durumda da kamuoyunu bilgilendirmelidir. Bu arada şunu da vurgulamak gerekir, hangi siyasi partinin yöneticisi olursa olsun bir yakının görevle ilgili liyakati varsa onu bu göreve getirebilir, bunun yadırganacak bir durumu yoktur. Eğer öyle olsaydı CB Erdoğan’ın neden damadı Berat Albayrak’ı ekonominin başına getirdiğini de bu yalaka zihniyet kamuoyuna açıklamak zorunda.

Bu çerçevede kafamda karşılaştırma yapıyorum, yıl 2002 CB Erdoğan’ın kızı Sümeyye ile ilgili iddialar; Türkiye’de Üniversite kazanamayan bu kızımız Amerika’da lisans eğitimi(ABD’de yaşayan bir Türk

İşadamı(!) bursuyla), arkasından Londra’da yüksek lisans eğitimi alıyor. Babası 2002’de başbakan olduktan sonraki süreçte kızı nerelerde eğitim alıyor, bir bakar mısınız?

CHP’ye yüklenenler bunu görmezden mi geliyor?

Konuyu fazla dağıtmadan Sümeyye’nin Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 2010 yılında babasının başdanışmanlığı görevine getirildiği doğru mudur, evet doğrudur.

Bunu da mı görmezden geliyor bu hastalıklı kalemşorlar dersiniz…

Gelelim Ahmet Bilal Erdoğan’a. Kartal İmam Hatip Lisesini iyi derece ile bitiren Ahmet Bilâl de eğitimini ABD’de sürdürenlerden. 2003 yılında ABD’nin ünlü Harvard Üniversitesinde yüksek lisan yapıyor (Bu Üniversite CIA elemanı yetiştirmekle ünlüdür). Ardında da Dünya Bankası’nda çalışmışlığı var. 37 yaşında gemiciliğin g’sinden bir haber olan Ahmet Bilal’in kaç gemisi olduğunu ve eğitimindeki torpili sorgulamayanlar, CHP’li birkaç belediye başkanının adam kayırdıklarından mı söz eder oldular. Devekuşu örneği kafasını kuma görenlerin gördükleri birkaç CHP’li belediye başkanının tasarrufları mı?

Bu bel altı vuruşlarla ilgili kafamdan geçenleri paylaşmak ve onların paylaşımlarını öğrenmek adına CHP’nin Pendik önderlerini tek, tek aradım. Ne yazık ki hiçbirine ulaşma olanağım olmadığı gibi bana geri dönüşleri de olmadı. Yadırgadım mı, hayır yadırgamadım. Bu sözde önderler seçimden seçime gözükürler hepsi bu kadar. Bir gün sonra ise Pendik İlçe Başkanı hariç aradıklarımdan bir kısmı geri dönüş yaptı, ama bu defa ben onlara yanıt vermedim. Nedeni ise gayet basit, siyasete soyunanın özeli yoktur, 7/24 kamuya karşı sorumludur.

Bu durumda ben de vatandaşların büyük çoğunluğu gibi kime inanıp, güveneyim sorusunun yanıtını arayanların peşindeyim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.