• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

PENDİK BELEDİYESİ'NİN KASIM AYI TOPLANTISI'NDA ''99 DEPREMİNDE DEVLET YOKTU'' SÖZÜ TEPKİ ÇEKTİ

PENDİK BELEDİYESİ'NİN  KASIM AYI TOPLANTISI'NDA ''99 DEPREMİNDE DEVLET YOKTU'' SÖZÜ TEPKİ ÇEKTİ
Pendik Belediyesi'nin Kasım ayı Meclis toplantısının 2. Birleşimi Pendik AKM'de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda İstanbul'da olası yaşanacak depremler ele alınırken İzmir'de deprem nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlar rahmetle anıldı.

Pendik Belediyesi'nin Kasım ayı Meclis toplantısı'nda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Hasan Yıldız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi bir duruş olmadığını belirterek yaklaşan 10 Kasım nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 82. ölüm yıl dönümünü rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Hasan Yıldız,  eski Başbakan Bülent Ecevit'in büyük bir devlet adamı olduğunu ifade ederek ölümünün 15. yılında Bülent Ecevit'i rahmetle yad etti.

Pendik Belediyesi'nin Kasım ayı 2.birleşimi'nde söz alan MHP Meclis Üyesi Adem Şen Fransa'nın ülkü ocaklarını kapatmasını şiddetle kınadığını söyledi.Şen Fransa'nın sol odaklı grupları besleyen ve büyüten bir ülke olarak bilindiğini bunun en iyi örneğinin ise PKK' terör örgütüne verdiği destekle tescil edilmiş olduğunu söyledi.

Meclis toplantısında olası bir İstanbul depreminde yaşanacak olumsuzluklara değinene Adem Şen, Pendik'te depremde yıkılacağı ifade edilen binaların 274 tane olduğunu söyleyerek acil olarak önlem alınması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Meclis Üyesi Öznur Canayakın'ın söz aldığı meclis toplantısında 1999 Adapazarı depreminde devletin ortada olmadığını söylemesi tansiyonu bir hayli yükseltti

1999 depreminden bu güne dek AK Parti'nin depremle ilgili önemli başarılara imza attığını söyleyen Öznur Canayakın CHP grubunu kızdırdı.

CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı Öznur Canayakın'ın 1999 depreminde ''devlet orada yoktu''sözlerine sert tepki göstererek; ''1999 depreminin siyasi malzeme yapılması doğru değildir. Gereken ne ise yapılmıştır.  Biz bu sözlere  müsaade etmeyiz. Deprem sonrasında sizin hükümetiniz tarafından yapılan binaların hangilerinin ağır hasar aldığını rakamlarla verirsek bu işin altından kalkamazsınız''dedi. Balyalı; depremin siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek el birliği ile tüm Türkiye çapında çalışma başlatılarak çözüm getirilmesi  gerektiğini söyledi.

CHP Pendik Meclis Üyesi Cengiz Aycan ise depremle ilgili gerekli önlemlerin alınmadığına vurgu yaparak imar barışı yasasının eksikleriyle birlikte uygulanmasını ve vatandaşın insafına bırakılmasının  ağır sonuçlarının olarak İzmir depreminde karşılarına çıktığını söyledi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.