• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

MDD HAREKETİ SENDİKACILARLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

MDD HAREKETİ  SENDİKACILARLA KAHVALTIDA  BİR ARAYA GELDİ
Bir süre önce Vatan Partisi’nden ayrılarak “tam bağımsız Türkiye ve emekçi halkın talepleri” için partileşme yolunda çalışmalar yapan Milli Demokratik Devrim Hareketi, geçtiğimiz ay sendikacıları ziyaretleri ile dikkat çekmişti.

 

Tekgıda-İş, Toleyis, Birleşik Metal-İş, Petrol-İş, Türk Harb-İş, Türk Metal, Koop-İş, Türk Koop-İş, Eğitim-İş gibi sendikalarla görüşmeler yapan, kuruluş bildirgelerini vererek çalışmaları hakkında bilgi veren Milli Demokratik Devrim Hareketi, 19 Eylül Pazar günü de İstanbul Cevizli’deki İl merkezlerinde sendikacılarla kahvaltıda buluştular.

1-189.jpg

Kahvaltıya, Konut-İş Genel Başkanı Alican Kayhan, Özgüven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, Öztaşıma-İş Genel Sekreteri ve İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili, PTT Kargo-Sen Denetleme Kurulu Başkanı Emin Kan, Genel İş- E. Şube Başkanı Hüseyin Durmaz, Emekli-Sen Şişli Şube Yöneticisi Hanife Tenekeci ile çeşitli demokratik kitle örgütlerinin yöneticileri katıldılar.

MDD Hareketi İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Mehmet Akkaya ve MDD İstanbul İl Başkanı Yılmaz Ersezer “vatansever her Türk’ün arzuladığı bağımsız ve onurlu bir ülkeyi, emekçi halktan her vatandaşın arzu ettiği sömürüsüz ve sınıfsız bir toplumu yaratmak için yola çıktıklarını, işçi sınıfımızın, her kesimden emekçi halkımızın tam da kendisini ifade edeceği bir hareket oluşturduklarını” anlattılar.

Çeşitli partilerin tabanından çok sayıda yurtseverle görüşmeler yaptıklarını, her çevrede heyecanla karşılandığını belirttiler. Şu anda 50 ilde örgüt kurabilecek durumda olduklarını, yılsonuna doğru partileşme sürecini tamamlamayı amaçladıklarını aktardılar. “Kurulacak partinin programı, bütün toplumla, özellikle de emekçi önderleri ile sendikacılarla görüşülerek olgunlaştırılacak. Sizlerin görüş ve önerileri ile tamamlanacak.”

MDD yöneticileri sendikacılara, “bu çalışma işçi sınıfımızın ve tüm emekçi halkımızın hareketidir. Tuğlaları birlikte örmeye davet ediyoruz” dediler.

Sırasıyla konuşan sendika yöneticileri, kurulan bazı partilerin emekçilerin sorunları, hakları ve talepleri konusunda, ülkemizin tam bağımsızlığı konusunda yalan yanlış bir şeyler söylediklerini, daha üç gün geçmeden bunları söylemeyi de bıraktıklarını” hatırlattılar. “Ülkemizi boyunduruktan kurtaracak, toplumun birlikte kalkındığı ve üretilenin herkesle eşit paylaşıldığı bir ülke kurulması gerekiyor. MDD hareketi partileşir ve eğer bu yolda devam ederse, elimizden ne geliyorsa bu amacı destekleriz” dediler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.