• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

PANDEMİDE VATANDAŞI ÇARPAN ÇARPANA!ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ ŞİŞİK FATURALARLA REKOR KIRDI

PANDEMİDE VATANDAŞI ÇARPAN ÇARPANA!ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ ŞİŞİK FATURALARLA REKOR KIRDI
İBB'nin iştirakleri arasında olan İGDAŞ Nisan ayında vatandaşlara yüklü fatura gönderirken aynı mağduriyete Elektrik Dağıtım Şirketleri de ortak oldu.

 

Koranavirüs salgını nedeniyle Doğalgaz ve Elektrik faturalarıyla ilgili 3 aylık kıyasen fatura düzenlemesi getiren EPDK, İGDAŞ’ın 45 gün olarak düzenlendiği ve vatandaşlardan tepki çeken fatura tutarlarına ilişkin soruşturma başlatırken, Elektrik Dağıtım şirketlerine hiç dokunmadı.

 

İGDAŞ’ın 45 günlük olarak düzenlediği ve fahiş fatura tutarlarının gelmesiyle birlikte yurttaşların şikayetlerini baz alan EPDK İGDAŞ’a soruşturma açarak fatura düzenlemelerinin 30 gün olarak tekrar düzeltmesini istedi.

 

 Nisan ayında İGDAŞ’la birlikte Elektrik Dağıtım Şirketlerinin yurttaşlara gönderdiği fahiş fatura tutarları sosyal medyada yurttaşların isyan etmesine neden oldu.

 

EPDK İGDAŞ’ın 45 günlük olarak düzenlediği faturaları hukuksuz bularak soruşturma başlatırken Elektrik Dağıtım Şirketlerinin vatandaşlara göndermiş olduğu fahiş fatura tutarlarıyla ilgili tek bir işlem dahi yapmadı.

 

 Mart ayında  en düşük 150 TL elektrik faturası ödeyen bir yurttaşın Nisan ayında gelen fatura tutarının  300 TL’ye çıkması sosyal medyada sert tepkilere neden olurken, EPDK sadece İGDAŞ’ın fahiş fatura tutarlarıyla ilgilenip soruşturma başlattı.

Nisan ayında gelen fahiş fatura tutarlarına vatandaşların gerek sosyal medyada gerekse ulusal medyada isyan etmesine  rağmen EPDK dağıtım şirketlerine ayrıcalık yaparcasına sessiz kalarak yaptırım uygulamadı.

 

fatura.jpg

 Yurttaşların kapalı olan işyerlerine fahiş fatura tutarları gönderen Elektrik Dağıtım şirketleri konuya ilişkin makul bir açıklama yapamazken, EPDK Elektrik Dağıtım şirketlerine hiçbir şekilde soruşturma açmadı.

 

 Kıyasen fatura düzenlemeleri doğrultusunda 3 aylık dönem için uygulamaya konulan yeni düzenleme binlerce vatandaşta mağduriyet yaratırken, EPDK sadece  İGDAŞ’a soruşturma açıp yurttaşı mağdur eden  Elektrik Dağıtım Şirketlerini es geçti.

 

Vatandaşlar Elektrik ve Doğalgaz fatura tutarlarına isyan ederken EPDK sadece İGDAŞ’ı cezalandırıp Elektrik Dağıtım Şirketleri hakkında yasal süreci başlatmaması tepkilere yol açtı.

fatura-elektrik.jpg

 

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.