• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HUZUR TOPLANTISI

PENDİK İLÇE  EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HUZUR TOPLANTISI
Pendik Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği ilçe huzur toplantısı Pendik Yunus Emre Kültür Müdürlüğü’nde 20 Ekim 2021 Çarşamba günü düzenlendi

Toplantıya; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Dr Hülya Kaya,Pendik ilçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin,CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak,İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan,Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Mevlüt Usta, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, STK temsilcileri ile mahalle muhtarları yer aldı. 

2-870.jpg

Toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya'nın açılış konuşmasıyla başladı. 
3-720.jpg

Huzur Toplantısında konuşma gerçekleştiren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; Pendik’in genel olarak suç oranlarına bakıldığında diğer ilçelere oranla daha az suçların olduğu bir ilçe iken son dönemlerde suça yönelik olaylarda artış meydana geldiğini belirterek bu suçların da önümüzdeki dönemlerde azalacağını söyledi.

Başkan Ahmet Cin Pendik’in İstanbul’un dördüncü ilçesi konumuna geldiğini ifade ederek nüfus oranının her geçen gün arttığı bir ilçede bazı suçlarla ilgili önüne geçilmesinde zorluklar yaşandığını ancak Muhtarlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte koordineli bir şekilde çalışıldığı sürece bu suçların önüne geçilebileceğini belirtti.

Başkan Ahmet Cin sıkıntılı bölgelerle ilgili yol açma ve  genişletme  çalışmalarını  devam ettiklerini  vurgulayarak emniyet güçlerinin suçluları yakalama konusunda işlerini kolaylaştırdıklarını söyledi. Başkan Ahmet Cin Pendik Belediyesi olarak suçlularla mücadele konusunda hassasiyet gözeterek üzerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

6kaymakam.jpg

Kaymakam Dr. Hülya Kaya pandemi nedeniyle bu tür etkinliklerin yapılamadığını belirterek huzur toplantılarının yapılmasını çok önemsediğini söyledi. Kaymakam Kaymakam Kaya güvenlik meselesinin sadece emniyetin çalışmasıyla çözülebilecek bir olay olmadığını aksine  toplumsal dayanışmayla bir bütünlük içerisinde çözülebileceğini belirtti. Kaya emniyet birimlerinin gece gündüz demeden mesai gözetmeksizin çalıştıklarını ifade ederek tüm emniyet teşkilatına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

4-441.jpg

Pendik'te suçların azalması yönünde çalışmalar yapıldığını belirten Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever geçmiş dönemde görev yapan ilçe Emniyet Müdürü Barış Çukur'a başarılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

 Sunumun içerisinde ilçedeki genel durum, kadro personel sayısı, ilçedeki olay, ihbar sayısı ve suçlu yakalama sayılarını ayrıntılı sayılarla verdi. Evden hırsızlık, oto hırsızlığı, kapkaç, yağma gasp, dolandırıcılık, motor araç hırsızlığı, işyeri kurum hırsızlığı, yankesicilik, kasten öldürme, yaralama, tehdit, hakaret, huzur ve sükunu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali, cinsel saldırı, taciz, istismar, hürriyetten yoksun kılma, uyuşturucu suçları benzeri olayların ayrıntılı sayıları , yıllara göre artan eksilen oranları ve alınan önlemleri anlattı.

5-256.jpg

Milletsever, Pandemi döneminde 165.079 denetlenen işyeri olduğunu, 94 işlem yapılan işyeri olduğunu, 460.051 TL ceza kesildiğini, 182.226 adet Covid kapsamında denetlenen şahıs olduğunu belirtti. Milletsever ayrıca dilencilere yönelik denetimlerin ağırlıklı olarak sürdüğünü ifade ederek idari işlemle birlikte para cezaları verildiğini kaydetti.

ana-2-014.jpg

Toplantıda, Pendik’te mahalle mahalle sahsa karşı işlenen suç, mal varlığına karşı işlenen suçlar, kumar, fuhuş ve uyuşturucu suçları sayılarını ayrıntılı olarak verildi. Covid 19 kapsamında mahalle mahalle yapılan denetim sayıları, kapatılan veya ceza kesilen iş yeri ve şahıs sayıları verildi.

Milletsever polislerin özverili çalışmalarını anlatan ilçedeki suç oranının azaltılması ve denetim çalışmalarının sürdürülmesinde ilçedeki kaymakamlık ve belediye ile birlikte tüm kamu kurum kuruluş müdürleri, muhtarlar, yerel basın ve STK temsilcilerinin de desteğiyle daha iyi işler yapılacağını söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.