• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

PESİAD YENİ SEZON BAŞLANGICINA START VERDİ

PESİAD YENİ SEZON BAŞLANGICINA START VERDİ
Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği PESİAD yeni sezonu yerel basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kahvaltı programıyla açtı.PESİAD Başkanı Kadir Bayram ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda yeni projelerin hayata geçirileceği belirtildi.

Sezon açılışını yapan ve yeni sezon için tanıtım videosunu yayınlayan Pesiad, yerel basınla bir araya gelip yeni sezonla ilgili bilgilendirme ve fikir alışverişi yaptı.

2-821.jpg

Toplantıya Pesiad Başkanı A.Kadir Bayram, Başkan Yardımcısı Mustafa Şahinyılmaz, Başkan vekili Murat Açık, Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Şahin İpek,Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ekşi katılım sağladı. 

yeni sezon açılış toplantısında yerel basın mensuplarıyla istişare eden PESİAD Başkanı Kadir Bayram pandemi nedeniyle uzun süre bir araya gelinemediğini belirterek yeni dönemde Pendik'e değer kazandırmak için farklı projelere imza atacaklarını söyledi. Bayram Genel Kurul sonrasında kadroların yenilendiğini ifade ederek 15 kişiden oluşan yönetim kadrosunu 17'ye çıkartarak 100 kişiye yakın güçlü bir kadro ile çalışmalarını devam edeceklerini vurguladı.

3-670.jpg

PESİAD'IN HANGİ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI GEREKİRSE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Kadir Bayram açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi; ''Sezon sonu kentimize dair eylem planımızı oluşturduk. Spora sosyal hayata iş insanlarımızın tecrübelerine dayalı programlarımız olacak. Belediyemizle paydaş olarak bir cok projede yer alıyoruz. Belediyeyle birlikte, Teknopark, Ticaret Odası İSO, Kalkınma Ajansımızla birlikte Pesiad'ın hangi taşın altına elini koyması gerekirse üzerine düşeni yapmaya hazırız.

PESİAD'IN 30 BİNE YAKIN İSTİHDAMI VAR

Dernek binamızı komple yeniledik. Girişte toplantı salonumuz, üst katta konferans odamız gibi salonlarımızı daha aktif olarak kullanacağız. 3 ana branşta insaat, perakende ve sanayi sektörlerimiz var. Bu sektörlerin çalıştaylarını yapıp sektörün sorunları ve gelişmesi icin çalısmaları yapıp ustlerimize iletecegiz. Pendik genelinde Türkiye sanayisinin üretiminin%1 ini Pendik karşılıyor. 95 bin vergi mükellefi var ve bunların 500'ü sanayici. Pesiad'ın 30 bine yakın istihdamı var. Teknopark ile birlikte yazılıma yönelik gelişmeler onur verici bir durum.

PENDİK'E İYİ BİR ESER BIRAKMA HEDEFİMİZ VAR

Genel kurul ve sezon açılışı sonrası Ticaret Bakanımız ve Sanayi Bakanımız ile 2 ay icerisinde toplantılar yapacağız. Üyelerimiz ile birlikte yurt dışında programlarımız olacak. Pendik'te mini fuarlar yapacağız, yurt dışından da katılımlar olacak. Hep hayalimiz olan Pendik'te iyi bir eser bırakmak gayemiz devam ediyor. Önceleri sağlık ocağı diyorduk ama şu anda çok o konuda ihtiyaç yok, farklı bir çalışma düşünüyoruz.

SANAYİ SİTESİ KURMAYLA İLGİLİ BİR HAMLE YAPTIK 

Üyelerimiz ile birlikte yurt dışında programlarımız olacak. Pendik'te mini fuarlar yapacağız, yurt dışından da katılımlar olacak. Hep hayalimiz olan Pendik'te iyi bir eser bırakmak gayemiz devam ediyor. Önceleri sağlık ocağı diyorduk ama şu anda çok o konuda ihtiyaç yok, farklı bir çalışma düşünüyoruz.

Sanayi sitesi ile ilgili bir hamle yaptık, bakanlıktan görüş aldık. Gerekli kurumlardan onay alabilirsek 2-3 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Onur Kurulu toplantılarımıza da başlıyoruz. Kaymakamımız, Bölge Milletvekillerimiz ve İTO Başkanımız da bu kurulda yer alıyor, eski başkan ve yöneticilik yapmış abilerimiz de bunun içerisinde.

ARA ELEMAN SIKINTISI ÇEKEN İŞ İNSANLARINA GARANTÖR OLACAĞIZ

İş insanlarımız için temel sıkıntılardan biri ara elaman sıkıntısı. Mesleki gruplarımızda bu tarz öğrenci yetiştirmemiz lazım. Bizde bunda garantör olacağız. Kurtköy'de Kalkınma Ajansı ve Kosgeb'inde paydaş olacağı bir proje olacak bizde ciddi görev alacağız. Bu konuyu başarabilirsek Türkiye'de örnek olacağız. Kalkınma Ajansı bunu yerel ölçekte yapmayalım dedi. Anadolu yakası çapında yapma planımız var. Sizlerden gelecek temenni ve eleştirilere açığız. Kente sahip çıkmak ve yarar sağlamak amacındayız''dedi.

Toplantı gazetecilerin soru cevap kısmı sonrasında sona erdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.