• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

TUZLA'DA YUNUS EMREN'İN VEFATININ 700'ÜNCÜ YILINA ÖZEL SERGİ

TUZLA'DA YUNUS EMREN'İN VEFATININ 700'ÜNCÜ YILINA ÖZEL SERGİ
Tuzla’da Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılına özel ‘Yunus’un Çağırısı’ sergisinin açılışı yapıldı

 Açılışa katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Yunus Emre yılını toplumumuz ile en iyi şekilde halkımız ile paylaşabilmek, Yunus Emre’nin bu topraklara katmış olduğu duyguyu, düşünceyi ve fikri  gelecek nesillere aktarabilmenin bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum”

3-298.jpg

Tuzla’da Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı anısına ‘Yunus Çağrısı’ sergisi sanatseverlere kapılarını açtı. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, serginin Küratörü Erkan Doğanay ile birlikte çok sayıda katılımcı yer aldı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde sanatseverler ile buluşan sergide hat sanatı, kaligrafi sanatı, minyatür sanatı, resim sanatı, fotoğraf sanatlarından oluşan örnekler ile Yunus Emre anlatılıyor. Ayrıca bir manken üzerinde Yunus Emre’nin kıyafeti sergilenirken yine Yunus Emre hakkında yazılmış kitaplar, eski belgeler de sanatseverler için sergileniyor. Sergi Tuzla Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında da online olarak gezilebilecek.

4-184.jpg

“YUNUS EMRE’Yİ GELECEK NESİLLERE AKTARABİLMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Yunus Emre’yi gelecek nesillere aktarmanın görevleri olduğunu belirterek,” Yunus Emre yılını hep beraber yaşıyoruz. İlan edilmiş Yunus Emre yılını toplumumuz ile en iyi şekilde, paylaşabilmek Yunus Emre’nin bu topraklara katmış olduğu duyguyu, düşünceyi ve fikri gelecek nesillere aktarabilmenin bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum. O nedenle Yunus Emre yılı ilan edilmiş bir yılda biz de Tuzla Belediyesi olarak etkinliklerimiz ile yıl boyunca Yunus Emre’yi yaşatarak, onunla birlikte gelecek nesillere aktaracağımız çalışmalar ile geçmişten gelen eserleri yayınlayarak geleceğe aktarmaya gayret ediyoruz” dedi.

“YUNUS EMRE’Yİ ÖLÜMÜNÜN 700’ÜNCÜ YILINDA ANIYORUZ”

‘Yunus’un Çağırısı’ sergisinin Küratörü Erkan Doğanay,” Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde Yunus Emre’yi ölümünün 700’üncü yılında bir program ile anıyoruz. Yunus Emre’nin bu sene UNESCO anma programına takvim edilmesi ile başlayan sanırım Türkiye’deki ilk etkinlik olacak. Her yıl Eskişehir’de de birçok etkinlik düzenleniyor ama Tuzla Belediyesi’nin Kültür Müdürlüğü’ndeki arkadaşların teklifi ile biz de böyle bir çalışma başlatmış olduk. Sergide Eskişehir Yunus Emre Üniversitesi, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden akademisyenlerin yer aldığı minyatür ile hat ile kaligrafi sanatıyla Yunus Emre’yi anlattıkları onun hayatından bazı anekdotları burada izleyicilere anlattıkları geniş bir Yunus Emre sunu diyebiliriz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.