• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

1 MAYIS DÜNYA EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

1 MAYIS DÜNYA EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü İstanbul'dan Rize'ye, Ankara'dan Diyarbakır'a, İzmir'den Adana'ya kadar ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlandı.

 

Kutlamalarda binlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi. 1 Mayıs'ı yurttaşlar halay çekerek kutladı.

Yapılan açıklamalarda, Elektrik, doğalgaz faturalarına yapılan zamların geri alınması, asgari ücrete zam yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi, öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi, İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe konulması, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılması, doğayı talan eden tüm projelerin sonlandırılması gibi taleplere yer verildi.

İşte il il 1 Mayıs kutlamaları:

İSTANBUL

İstanbul'da İşçiler, sendikalar ve emek örgütleri, işçi bayramını Maltepe miting alanında kutlamak için saat 11.00 sıralarında alanda toplandı.

Alanda pankartlar açılırken, bir yandan da davullar ve halaylar günün erken saatlerinde başladı. DİSK üyeleri, "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

Maltepe'de, emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Gezi Davası’nda 18’er yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde bulunan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın 1 Mayıs mesajları okundu: “1 Mayıs’ı, 1 Mayıs meydanında, Taksim’de kutlayacağımız günlerde hep birlikte olacağız. Zulme karşı direneceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız. Özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelemiz kazanacak. Hepinize Bakırköy ve Silivri cezaevlerinden selamlar. Yaşasın 1 Mayıs.”

Mitingde, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz konuşma yaptı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.