• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

AV.GÜLŞEN NEŞE BÜKLÜ ÇOKYİĞİT; ''KADINLARDAN KORKMAYIN,KADINLARA YER AÇIN''

AV.GÜLŞEN NEŞE BÜKLÜ ÇOKYİĞİT; ''KADINLARDAN KORKMAYIN,KADINLARA YER AÇIN''
Av.Neşe Büklü Çokyiğit CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı oldu. CHP Kartal İlçe Başkanlığında yoğun bir katılım eşliğinde aday adaylık formunu İlçe Başkanı Mert Fırat'a veren Neşe Büklü Çokyiğit kadınların siyasette olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

31 Martta yapılacak yerel seçimlerde CHP Kartal'da Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yaparak ilçe merkezinde açıklamamalarda bulunan Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit kadınların Belediye Başkanı olma yolunda önlerinin açılması gerektiğini ifade ederek ''kadınlardan korkmayın ve kadınlara yol açın'' diyerek Kartal'da adaylığı kesinleşmesi halinde Kartal'da eşitlik anlayışı ile birlikte yöneteceklerini belirtti.

av2.JPG

Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit Kartal'ın geçmişte balıkçı kasabası olarak anıldığını ancak gelinen noktada cazibesini kaybeden  Kartal'ı yeniden yaşanabilir kent haline getireceğini söyledi.

av4-2.JPG

Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit CHP'nin 2019 yılı genel seçimlerinde 57 ilde açıkladığı 904 Belediye Başkanı adayından sadece 44 kadın aday olup bunlardan bir Büyükşehir olup toplamda 10 kadın belediye başkanı olduğunu belirterek Türkiye'nin kalbi olarak görülen İstanbul'un hiçbir ilçeisnde CHP'yi temsil edecek tek bir kadın belediye başkanı'nın bulunmadığını söyledi.Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit kadınların hayatın her alanında olmaları gerektiğini belirterek;

av3.JPG

''Kadınlar evde, okulda, is de her yerde erkekler karşısında var olma mücadelesi verirken siyasetin erkek egemen kurallarından soyutlanması gerekmektedir. Ulu Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey Kahraman Türk Kadını sen yerler de sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın “demiştir.Ben de bu anlayışla tüm kadınlara yönelik tüm engellemelere rağmen yoluma, heyecanla çıkmış olmanın gururunu yaşamaktayım.''diye konuştu.

av4.JPG

Av. Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirleme süreciyle ilgili de ön seçim yapılması gerektiğinin altını çizerek adayların üyeler tarafından belirlenerek seçilmesinin gerekliliği üzerinde durdu. Av. Neşe Büklü Çokyiğit Kartal'da Şeffaf,Halkçı,Denetlenebilir,Sorgulanabilir,Kent ve mahalle konseyleriyle Katılımcı, Üretici ve Saygın bir belediyecilik örneğini Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün emrinde  halka hizmet ederek göstereceğini belirterek ;''Siyasete Kadın Eli Değecek ve Neșeli günleri hep Birlikte Yaşayacağız.''dedi.

bu-gulsen.JPG

AV. GÜLŞEN NEŞE BÜKLÜ ÇOKYİĞİT KİMDİR?

1977 Tunceli Pülümür doğumlu olan Koçyiğit, İlk, Orta ve Lise eğitimini Kartal’da tamamlamasının ardından Erzincan Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yaptığı stajın ardından Avukatlık ruhsatını almasını takiben kendi ofisinde 2000 yılından itibaren  serbest Avukatlık yapmaktadır.

Birçok STK ve Dernekte yöneticilik yapmış olan Koçyiğit son olarak CHP Kartal İlçesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Koçyiğit, İngilizce biliyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.