• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

BAŞKAN AHMET CİN;''BÜTÇEMİZİN 254 MİLYON LİRALIK KISMINI YATIRIMLARIMIZA AYIRDIK''

BAŞKAN AHMET CİN;''BÜTÇEMİZİN 254 MİLYON LİRALIK KISMINI YATIRIMLARIMIZA AYIRDIK''
Pendik Belediyesi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 3. Oturumu Pendik AKM'de gerçekleştirildi.

Pendik Belediyesi'nin Ekim Ayı  Meclis toplantısına katılım sağlayan Başkan Ahmet Cin gündeme ve Pendik'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

 Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Pendik Belediyesi’nin Türkiye ve İstanbul’daki ilçe belediyeler arasında tutarlı ve dengeli bütçeye sahip bir belediye olduğunu belirtti.

2-375.jpg

Başkan Ahmet Cin; Koranavirüs pandemisi nedeniyle geçen yıl bütçenin önemli bir kısmının sosyal yardımlara aktarıldığını söyledi. Başkan Ahmet Cin Koranavirüs salgınına rağmen Pendik’te yatırımlara tüm hızıyla devam edildiğini vurguladı.

BÜTÇEMİZİN 254 MİLYON LİRALIK KISMINI YATIRIMLARIMIZA AYIRDIK

Başkan Ahmet Cin konuşmasını sürdürerek şöyle devam etti; Çalışmalarımızı daha ileri götürmek adına 2021 yılı için 2020 yılı bütçemizi yüzde 9.5 arttırarak 712 milyon olarak belirlemiş olduk. Bütçemizin de belediye ye hayırlı olmasını diliyorum.Pendik gerçekten hızlı bir şekilde gelişiyor ve ihtiyaçları da buna göre artıyor. İlçemiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının sürdürülebilir çözümler sunabilmek için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu amaçla bütçemizin yaklaşık 254 milyon liralık kısmını yatırımlarımıza 2021 yılı için ayırdık.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA KADEMELİ OLARAK HİZMETLERİMİZİ ARTTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Bu rakam toplam bütçemizin yüzde 36’sına tekabül ediyor ki İstanbul İlçelerinde kıyaslandığı zaman ilk üçte olduğumuz bir yüzdeye sahibiz.Önümüzdeki yıllarda kademeli olarak ta yatırımlarımızın sayısını ve hacmini arttırarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Özellikle pandemiyle birlikte içinden geçmiş olduğumuz bu zorlu süreçte gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalarda yeni normale uygunluk birinci önceliğimiz olacak.

VATANDAŞLARIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu zorlu süreçte her zaman olduğu gibi vatandaş ve esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.Öte yandan yine pandemiden ortaya çıkan ekonomi problemlerle mücadele etmek amacıyla ilçedeki ekonominin canlanması adına çalışmalarımız da sürdürülmektedir.

PENDİK TEKNOLOJİNİN MERKEZİ OLACAK

Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz alt yapı ve üst yapı çalışmaları Pendik’e yapılan özel sektör yatırımları ilçe içi ticaretini arttırırken Teknopark,Sağlık Tekno Kenti ,Türk Japon Teknoloji Üniversitesi yeni açılan Siber Güvenlik Anadolu Lisesiyle birlikte Pendik artık bir teknoloji merkezi olması konusundaki  rolü artmaktadır.

VATANDAŞLARIMIZIN İSTEK VE TALEPLERİNİ SİSTEMLİ ŞEKİLDE TAKİP EDİYORUZ

Vatandaşlarımızın ilçe yönetimine katılımlarını çok önemsiyoruz.Ve bu faaliyetlerimizi şeffaf hesap verilebilir ve takip edilebilir bir şekilde gerçekleştiriyor ve paylaşıyoruz.Vatandaşlarımızın yine istek öneri talep ve şikayetlerini sistemli bir şekilde takip ediyor yapıyoruz.

Özellikle dijital araçları kullanarak vatandaşlarımıza iki yönlü interaktif  zaman ve mekan gözetmeksizin sağlamaya çalışıyoruz.Ayrıca akıllı şehircilik ve E – Belediyecilik uygulamalarımızla vatandaşlarımızın hizmet ve faaliyetlerimizi istedikleri zaman erişim sağlamaları yanında taleplerinde bürokrasi olmadan doğru şekilde bilgilendirmelerine imkan sağlıyoruz.

BAŞKAN AHMET CİN;YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATACAĞIZ

Teknolojini tüm nimetlerinden faydalanarak vatandaşlarımıza en hızlı ve kaliteli hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde inşallah yapaz zekayla ilgili çalışmalarımızı gösterip E-Belediyecilik konusunda daha üst sıralarda gelmeyi hedefliyoruz’’dedi.

PENDİK'İN NÜFUSU 712 BİN OLDUĞU İÇİN SEMBOLİK RAKAM YÜKLEDİK

Başkan Ahmet Cin; CHP Meclis Üyeleri tarafından abartılı bulunan bütçeyle ilgili de kısa açıklama yaparak bütçenin ilk kendilerine geldiğinde daha yüksek olduğunu ifade ederek bunu sembolik olarak belirlediklerini söyledi. Başkan Ahmet Cin Pendik’in nüfusunun 712 bin olduğunu belirterek bütçeye de sembolik bir anlam yüklediklerini söyledi.

cengiz.jpg

CENGİZ AYCAN; ''BU SAATTEN SONRA CHP'YE YÖNELİK AĞIR ELEŞTİRİLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ''

CHP Pendik Meclis Üyesi Cengiz Aycan MHP ve AK Parti Meclis Üyelerinin yerel gündem yerine ulusal gündemle ilgili konuşmalarını eleştiri getirerek CHP’nin 14 meclis üyesi olduğunu ve her birinin MHP ve AK Parti Meclis Üyelerine verilecek cevapları olduğunu, ancak Pendik’te yerel sorunlar varken genel sorunlara değinilmesi ve CHP’yi vurmaya çalışmalarının doğru olmadığının altını çizdi.Cengiz Aycan MHP ve AK Parti Meclis üyeleri tarafından CHP’ye yönelik getirilen ağır eleştirilere bu saatten sonra müsaade etmeyeceklerini söyledi.

BU ÜLKEDE MUSTAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARINA KÜFÜR EDİLDİ NEDEN BİR ŞEY SÖYLEMEDİNİZ?Aycan yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri saygıyla andığını belirterek AK Parti ve MHP Meclis Üyelerine göndermelerde bulundu. Aycan konuşmasında ;’’ Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına bazı gruplar tarafından her defasında hakaret ve hatta küfürler edilerek,bunları kendi siyesi düşüncesi daha çok milliyetçi olduğunu kabul eden bir partinin neden bu kürsüde onlara hiçbir şey söylemediğini de merak ediyorum.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KURMUŞ OLDUĞU FABRİKALAR SATILIRKEN NEDEN SESİNİZ ÇIKMADI?

Yani rahmetli olmuş bir vatandaşın ‘’Keşke Yunan bu savaşı kazansaydı diyen vatandaşa hiçbir şey söylediniz mi? Sanmıyorum..Yine Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Cumhuriyet tarihinde kurduğu bütün fabrikalarını bu gün ittifak ortağı olduğunuz iktidar hepsini satarken siz milliyetçi değil miydiniz niye hiçbir şey söylemediniz. Yine iktidarın küçük ortağı olmaktan gurur duyduğunuz iktidar ‘’biz bütün milliyetçiliği ayaklar altına aldık’’ dediği zaman niye bir şey söylemediniz’’dedi.

Cengiz Aycan Çınardere ve Keltepe’deki mağduriyetlerin CHP Meclis Üyelerinin mücadelesi sonucu çözüme kavuşturulduğunu ifade ederek Pendik Belediyesi tarafından asılan afişlere bir anlam veremediklerini söyledi.

tarik.jpg

TARIK BALYALI; YAPACAĞINIZ  FUAR ALANI UMARIM AVM'YE BENZEMEZ

CHP İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı Pendik Belediyesi  meclis üyelerinin muhalefete komisyona eksik bilgi verdiğini ifade ederek bunun yönetim beceriksizliği olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Balyalı tartışmalı konuların olmasına rağmen Pendik’in hizmet alması için gereken desteği vereceklerini ifade etti.Balyalı Pendik’te yapılması planlanan fuar alanının daha önceden olduğunu söyleyerek ‘’Umarım yeni yapacağınız fuar alanı da AVM’ye benzemez’’dedi.

SON ON YILIN  ARSA SATMA ŞAMPİYONU TUZLA İKİNCİ ARSA SATAN BELEDİYESİ PENDİK'TİR 

Balyalı’’ Pendik Belediyesi’nin borç durumunun oldukça iyi olduğunun söylendiğini ifade ederek:’’ Tabi ki de iyi.. Çünkü arsaları vardı. Her sene arsa satıyordu, arsası olmayanlar borç alıyordu.Bu bir tercihti CHP’ li İlçe Belediyelerin satacak arsaları olmadığı için borç alıyordu. Ama burası da arsa satmayı tercih etti. Az önce arkadaşımızın dediği gibi belki de satacak arsaları kalmamıştır ellerinde…Son on yılın arsa satma şampiyonu Tuzla ise ikinci Belediye’de Pendik’tir’’dedi.

PENDİK'TE İBB'NİN BİR GRAM ASFALT DÖKMEDİĞİ SÖZÜ DOĞRU DEĞİLDİR

Tarık Balyalı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in ulusal kanaldaki demecini eleştirerek İBB’nin Pendik’te bir gram asfalt dökmediği açıklamasının doğru olmadığını ifade edere elinde İBB’nin asfaltladığı yerlerin listesi olduğunu ve asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.Pendik Belediyesi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 3. Birleşimi yeni bütçenin oy çokluğu ile kabul edilmesi sonrasında 3 Kasım 2020 tarihinde ertelendi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.