• BIST 10218.54
  • Altın 2385.844
  • Dolar 32.3429
  • Euro 34.7732
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

BAŞKAN AHMET CİN'DEN İMAMOĞLU'NUN AĞIR İTHAMLARINA CEVAP;'' PENDİK'İ YOK SAYAMAZSINIZ''

BAŞKAN AHMET CİN'DEN İMAMOĞLU'NUN AĞIR İTHAMLARINA CEVAP;'' PENDİK'İ YOK SAYAMAZSINIZ''
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kiptaş Konut porjesinin temel atma töreninde kendisine yöneltilen ağır ithamlara açıklama getirdi.

 

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na basın toplantısı ile yanıt verdi.

f5fb16d8-477e-4819-8087-ee86b1358d61.jpg

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde  Yerel ve Ulusal basının yer aldığı toplantıda açıklamalar yapan Başkan Ahmet Cin İBB'nin Pendik Belediyesi'nden ruhsat almadan inşaat temeli atmasıyla ilgili hukuk mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

 BAŞKAN AHMET CİN;''SOSYAL KONUT OLMADIĞINA GÖRE PROJENİN DE RUHSATINI BİZDEN ALMALILAR''

Ahmet Cin: “İşte Belediyemizden Kiptaş ve İBB tarafından alınan bütün ruhsatlar burada. Çamçeşmedeki lüks proje , sosyal konut olmadığına göre bu projenin de ruhsatını bizden almalılar. Almadılar. Bu, istismardır, hakka tecavüzdür. Bütün ruhsatlar Pendik’ten bu niye değil? Bu işin peşini bırakmayacağız''dedi.

BAŞKAN BEY DERTLENECEKSE 2.5 YILDIR VATANADŞLARA TESLİM EDİLMEYEN KONUTLARLA DERTLENSİN

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yoksul yurttaşlar için yapılan konutların çürümeye terk edildiğini belirterek;''Başkan bey dertlenecekse, 2,5 yılda, hazır teslim aldıkları halde, vatandaşa teslim etmedikleri hazır konutlarla ilgili dertlensin''dedi. 

39 İLÇEYE EŞİT HİZMET VERDİĞİNİ SÖYLÜYOR DİĞER İLÇELERE BİZE DAVRANDIĞI YAPIYORSA İSTANBUL'UN VAY HALİNE!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kiptaş Konut Peojesinin temel atma töreninde 39 İlçeye eşit hizmet verdiklerini ancak bazı belediyelerin siyasi davrandıklarını ifade etmesi üzerine. Başkan Ahmet Cin Başkan bey, ilçelere eşit hizmetten bahsediyor. Hizmet yok ki neyin eşitliği olsun. Eşitlikten bahsediyor ancak bize davrandığı diğer ilçelere de yapıyorsa İstanbul'un vay haline''dedi.

NE OLMUŞTU?

Pendik ilçe sınırlarında, 42 bin metrekare alanda yapılan 140 bin metrekare inşaat projesiyle ilgili Pendik Belediyesi’nden ruhsat alınmamasına Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin İSKİ Genel Kurulu’nda tepki göstermişti.

27 Kasım Cumartesi Günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu Çamçeşme’deki proje alanında temel atma töreni düzenlemiş, temel atma töreninde Başkan Ahmet Cin’i hedef alan bir konuşma yapmıştı.

Başkan Ahmet Cin 29 Kasım’da bir video mesajla Ekrem İmamoğlu’na cevap vermiş, sosyal medya hesaplarında yayınladığı videonun sonunda, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini ilan etmişti.

BÜTÜN DİĞER RUHSATLAR PENDİK'TEN ALINDI BU NEDEN ALINMADI ANLAMIŞ DEĞİLİZ?

Başkan Ahmet Cin basın açıklamasını sürdürerek; Pendik sınırlarında, lüks standartlarda, gelir elde etmek üzere yapılan projeyle ilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Pendik Belediyesi’ni yok saydığını, KİPTAŞ’ın kendilerine ruhsat almak için müracaat etmediği gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden teamüle aykırı bir şekilde ruhsat aldığını ifade etti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; “KİPTAŞ Pendik sınırlarında 17 proje gerçekleştirdi ve bunların ruhsatlarını Pendik Belediyesi’nden aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken Müdürlüğü de Pendik sınırlarında yapılan bütün inşaatlarının ruhsatlarını belediyemizden aldı. Sayın İmamoğlu döneminde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizden 2 ruhsat aldı. Bunlar, mevzuata uygun olarak düzenlenip kendilerine verildi.

''PENDİK'İN YOK SAYILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ''

Gelir getirici bu işte bizden ruhsat almadılar. İstemediler bile. Bu Pendik’i yok saymaktır. Pendik’in hakkını yemektir. Buna müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz.Pendik’ten bu niye değil? Bu işin peşini bırakmayacağız.”dedi.

VİDEO LİNKİ EKTEDİR;https://www.youtube.com/watch?v=KViCXo9-xek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.