• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

BİNALİ YILDIRIM İLKOKULU VE ANAOKULU TUZLA'DA TÖRENLERLE AÇILDI

BİNALİ YILDIRIM İLKOKULU VE ANAOKULU TUZLA'DA TÖRENLERLE AÇILDI
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım'ın adını taşıyan İlkokul ve Anaokulu Tuzla'da törenlerle açıldı.

 

Açılışa; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım,Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve çok sayıda siyasetçi katılım sağladı.

Törende kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim  Bakanı Ziya Selçuk eski TBMM Başkanı olarak iki dönem görev yapmış olan Binali Yıldırım'ın Tuzla'ya ve ülkemize hizmet noktasında tarih yazdığını belirterek MEB olarak Tuzla'ya kazandırılan okulların eğitim sistemine farklı bir değer kattığını söyledi.

SİZE LAYIK BİR EVLAT OLABİLDİYSEK NE MUTLU BİZE

Okul açılışı için kürsüye gelen Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Köylübay konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Köylübay  gözyaşlarına hakim olamayarak babası Binali Yıldırım'ın çok değerli bir insan olduğunu belirtti. Köylübay babası Binali Yıldırım'a hitaben okul tanıtımının broşüründe ''65 yıllık ömrümde sahip olduğum en değerli şey evlatlarımdır''sözü üzerine bu ifade bize nasıl mutluluk verdi anlatamam.. Asıl biz size layık birer evlat olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

"YILDIRIM AİLESİNİN BİR HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK''

Salonda Binali Yıldırım'ın yaşamını anlatan bir video izletildi. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, okulun açılmasıyla Yıldırım ailesinin bir hayalinin gerçekleştiğini ifade etti. Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Bugün Yıldırım ailesi olarak bizim mutlu günümüz. Geleceğimizin güneşi olarak gördüğümüz evlatlarımızın irfan yuvasını, yeni bir eğitim öğretim okulunun açılışını yapacağız. Bugün ara tatil sonra tekrar ders başı yapılıp, ders zilinin çalındığı ilk gün. Bu vesileyle ara tatilden dönen evlatlarımıza başarılar diliyorum. Genç yavrularımızın, kuşaklarımızın, istikbale emin adımlarla gitmeleri için böylesine güzel eserin bugün eğitim öğretim camiamıza, Milli Eğitim Bakanlığı'na kazandırılmış olması bizim için büyük bir mutluluk.

Eşim öğretmen Semiha hanımın ilk öğretmenlik yıllarında İstanbul'da ismi olan, kendisi olmayan bir okulda yavrularımızı eğitmek için ne büyük fedakarlıklar, gayretler gösterdiğine şahit birisiyim. Barakalarda çocuklarımızı eğitmeye çalışırdı. Gecenin karanlığında yola çıkar, akşama kadar vaktini benden çok onlarla geçirirdi. Bugün bu imkanlara sahip böyle bir eserin yavrularımız için yapılmış olması ve bunda da aile olarak bizim katkımız olması hayalimizin gerçeğe dönüşmesidir."

Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti. Kurdelenin de kesilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Binali Yıldırım ve Semiha Yıldırım ilk ders zilini çaldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.