• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BOŞANMALARDA GÖRÜNMEYEN MAĞDURİYET;KADINLAR NAFAKALARINI ALAMIYOR

BOŞANMALARDA GÖRÜNMEYEN MAĞDURİYET;KADINLAR NAFAKALARINI ALAMIYOR
Boşanmalar sonrasında çocukların velayetini alan kadınlar her geçen gün başka bir sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Avukatlık masrafları yanında çocukları için talep edilen nafaka ücretleri eski eşler tarafından ödenmiyor.

Kamuoyunda nafaka ödemelerinin düşürülmesi tartışılırken, kadınlar hak ettikleri nafakaları almakta sorun yaşıyorlar. Boşanan kadınları çocuklarının bakımları ile baş başa kalırken boşanma şamasında Mahkemelerin taktir ettiği en alt sınır olan 400 TL nafaka aylıklarını  bile alamıyorlar.

Kadınların yüzde 50' sinin boşanma sırasında bağlanan nafaka aylıkları eski eşlerin türlü bahaneleri nedeniyle alınamıyor. Boşanan eş ve çocuğuna nafaka ödememek için sigortasız çalışmayı göze alan boşanan erkek hapis cezası olmasına rağmen nafaka ücretini ödememek için her yolu deniyor.

10 yıl Önce Boşandım Nafakamı Alamıyorum

10 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan ve bir kız çocuğuyla yaşam mücadelesi veren İ.A eski eşi tarafından nafaka ödemesinin yapılmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını açıkladı. İ.A gazetemize yaptığı açıklamalarda: Eski eşimle 10 yıl önce boşandık. Kızım bu gün 3 sınıfa başladı. Mahkeme tarafından bağlanan 400 lira nafakamı alamıyorum. Avukatıma başvurduğumda ise aranma çıkartabileceğini onun dışında sigortasız çalıştığı için yer tespitinin yapılamayacağı söylendi. 5 yıldır nafaka ödemiyor ve yakalanmadı. Nafaka ödememek için kızıyla bile görüşmüyor. İkinci evliğini yaptı 2 çocuğu var ancak bize gelince nafakasını ödememek için elinden geleni yapıyor. Asgari ücretle çalışan bir anneyim çocuğum okula gidiyor masraflarını karşılamakta güçlük çekiyorum. 

Ailesi sürekli yalan söylüyor iş yeri adresini vermiyorlar. Birikmiş alacağım 25 bin lirayı geçti. İcra takibi başlatıyoruz ancak sonuç alamıyoruz. Sürekli adresini değiştiriyor. Aslında boşanmalarda mağdur olan erkekler değil biz kadın ve çocuklar topyekün mağdur oluyoruz.Devletin nafaka ödemeleriyle ilgili bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Benimle aynı durumu paylaşan mağdur çok fazla kadın var. Hayatımızın çoğunluğu Avukatlar ve İcra Dosyalarını takip etmekle geçiyor. Nafaka bize değil çocuklara ödeniyor. Yasal olarak haklarımızı dahi alamıyoruz.''dedi.

 

Haber/ Hatice ODABAŞ
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.