• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

CEZA OLARAK KORANALI CENAZE YIKATILAN İMAM KORANADAN HAYATINI KAYBETTİ

CEZA OLARAK KORANALI CENAZE YIKATILAN İMAM KORANADAN HAYATINI KAYBETTİ
Şanlıurfa'da imamlık yapan ve Müftülük tarafından ceza olarak koranalı cenazeleri yıkayarak korana nedeniyle hayatını kaybeden Osman Çilenti hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı.

Şanlıurfa'da imamlık yapan 44 yaşındaki imamın Müftülük tarafından teçhizat verilmeden koranalı cenazelerin yıkanması nedeniyle covid-19 hastalığını kaparak hayatını kaybeden imamla ilgili Diyanet Başkanlığı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Müftülükteki uygulamlara karşı gelen ve bu nedenle cezalandırıldığı belirtilen imam koranavirüslü cenazeleri yıkayarak kendisine korana bulaşması sonucunda hayatını kaybetti.

RAHİME ÇİLENTİ MÜFÜTLÜK EĞİTİM VERMEDİ YETERLİ TECHİZAT VERİLMEDİ

Osman Çilenti'nin eşi Rahime Çilenti, "Eşimi koronavirüslülerin cenazelerini yıkamakla görevlendirdiler ama müftülük eğitim vermedi, teçhizatında da sıkıntı vardı" dedi.

Şanlıurfa Siverek’e bağlı Burçalık Köyü’nde iki yıldır cami imamı olarak görev yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti, yaklaşık iki hafta önce Siverek Müftülüğü’nce koronavirüsten yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirildi.

EKİPMAN VERİLMEDİ KORANAVİRÜS KAPTI

Sosyal medyada paylaşılan iddialarda da, müftülükteki bazı uygulamalara karşı çıktığı için Çilenti’ye bu görevin ceza olarak verildiği, kendisine salgından korunması amacıyla ekipman bile verilmediği belirtildi.

İmam Çilenti’nin cenaze yıkama esnasında kendisini kötü hissettiği ve birkaç gün sonra da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, söz konusu iddialar üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı  harekete geçti. Başkanlıktan bir yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sosyal medyadaki iddiaları araştırıyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucuna göre ihmali olan kişiler varsa haklarında gerekli işlemler yapılacak” dedi.

Bakanlığın rehberi

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19’la ilgili olarak morg ve defin işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin rehber yayınlamıştı.

Rehberdeki uyarılar ise şu şekilde:

“Gasilhane çalışanları, cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi (cerrahi) maske, gözlük-yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmalıdır. Tazyikli su kullanımı, cenazeden enfekte sıvıların sıçramasına ve hastalık bulaşına neden olabilecek işlem olması nedeniyle cenazenin yıkanması sırasında bu işlemden kaçınılmalıdır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.