• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK;''YEREL BASIN MİLLİ MÜCADELENİN SESİDİR''

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK;''YEREL BASIN MİLLİ MÜCADELENİN SESİDİR''
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel basın mensuplarıyla Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Haberin Video Linki Ektedir;https://www.youtube.com/watch?v=shemP5FfGuc&t=8s

TÜRKİYE'DE SİYASİ İKTİDAR MEDYANIN YÜZDE 95'İNİ BASKI ALTINA ALARAK TOPLUMU KUTUPLAŞTIRIYOR

Özgür Çelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının mesleklerini icra edemeyecek noktaya getirildiğini belirterek iktidarın sansürüne maruz bırakıldıklarını söyledi. Çelik konuşmasına devam ederek;'' Türkiye’deki siyasi iktidar, medyanın yüzde 95’ini bir biçimiyle baskı altına alarak, sansürleyerek, kontrol altına alarak, basın üzerinde bir tahakküm kurarak medya kuruluşları üzerinden toplumu kutuplaştırıyor, toplumu ayrıştırmaya devam ediyor ve bunu, şu amaçla yapıyor: Medya üzerinden bir biçimiyle toplumu kutuplaştırarak, toplumun gerçek sorunlarından ne yazık ki gündemi uzak tutma çabası içerisine giriyor” dedi.

2-205.JPG

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Türkiye'de çok ciddi ekonomik krizin olduğuna vurgu yaparak iktidarın medyayı kutuplaştırarak gerçek gündemi unutturma çabası içine girdiğini ifade etti. Çelik:24 Ocak'ta Uğur Mumcu'nun hain saldırı sonucu katledildiğini 19 Ocak 2007'de Hrant Dink ve Metin Göktepe'nin işkenceyle katledildiğini belirterek  onların anıları önünde saygı ile eğildiğini söyledi. Çelik katledilen basın mensuplarının bu toplumun emekçi ailelerin çocukları olduğunu sözlerine ekleyerek:'' Onlar bu ülkenin, bu halkın haber alma hakkını savunmak için canlarından oldular. Tekrar anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Ne yazık ki 90’lı yıllarda çok büyük acılar yaşadık. Çok uzun yıllardır, hatta tarihin neredeyse her döneminde gazeteciler baskıya ve sansüre maruz kalıyorlar. Ne yazık ki 2024 Türkiye’sinde bugün, durum 60’lı ve 90’lı yıllardan da farklı değil.''dedi.

3-165.JPG

Özgür Çelik Türkiye'de çok ciddi ekonomik problemlerin olduğunu ifade ederek iktidar tarafından oluşturulan medya nedeniyle gerçek haberlerin verilemediğini toplumun algı ve sosyal medya yoluyla yönetilmeye çalışıldığını söyledi. Çelik 31 Mart'ta Türkiye'nin kritik bir yerel seçim dönemine gireceğine vurgu yaparak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4.5 yılda yaptığı hizmetlerinin halka anlatılması için çaba sarf edeceklerini söyledi. 

İBB'YE YÖNELİK PROJELERİ ENGELLEDİLER

Çelik iktidarın İBB'ye yönelik baskıcı politikalar üretmekten vazgeçmediğini ifade ederek:'' 2019’dan bu yana Büyükşehir Belediye Başkanımızın bazı projelerinin engellendiğini Türkiye kamuoyu biliyor. Bazen Meclis çoğunluğunu kullanarak Büyükşehir Belediye Başkanımızın hizmetlerini engellediler, bazen bakanlık yetkilerini kullanarak Büyükşehir Belediye Başkanımızın hizmetlerini engellediler, bazen de Cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanarak belediye başkanımızın hizmetlerini engellediler. Onlarca örnek sayabilirim ama sadece bir tanesini söyleyeyim. Sefaköy-Beylikdüzü Metro hattı projesi hazır, finansmanı hazır. Sadece Cumhurbaşkanlığı imzası, bir yılı aşkın zamandır bekleniyor ama o imza bir yılı aşkın zamandır Ankara’da atılmadığı için her gün insanlar Küçükçekmece, Sefaköy, Avcılar rampasında dakikalarca, saatlerce trafikte bekliyorlar.''diye konuştu. 

4-125.JPG

YEREL BASIN MİLLİ MÜCADELENİN SESİ OLMUŞTUR

Özgür Çelik yerel basının milli mücadelenin sesi olduğunu belirterek Cumhuriyet öncesinde baskı ve sansüre maruz kalan yerel basın temsilcileri, bir adım bile geri adım atmadan Cumhuriyet’e giden yolda çok büyük bir rol oynadıklarını ve yerel basının güçlendirilmesi için destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Özgür Çelik yerel basının sorunlarının çözümü için çalıştay yapılması önerisinde bulundu. 6-062.JPG

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.