• BIST 11039.12
  • Altın 2502.776
  • Dolar 32.2055
  • Euro 35.0096
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI DOĞAN ÇAKMAK'TAN SANSÜR YASASINA SERT TEPKİ

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI DOĞAN ÇAKMAK'TAN SANSÜR YASASINA SERT TEPKİ
Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak TBMM'de AK Parti ve MHP oylarıyla geçen ''Sansür Yasası'' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çakmak; yasanın baştan aşağı samsür ve otosansür yasası olduğunu belirtti.

CHP Pendik ilçe Başkanı Doğan Çakmak TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilene ''Sansür Yasası''na ilişkin açıklama yaparak sert tepki gösterdi. Doğan Çakmak basın açıklamasında şu sözlere yer verdi;

BU YASA BAŞTAN AŞAĞI SANSÜR ve OTOSANSÜR YASASIDIR

''2023 seçimleri yaklaşırken; demokratik muhalefeti, basını, sivil toplumu ve halkı susturmaya yönelik yeni bir girişimle daha karşı karşıyayız. İktidarın, 40 maddelik bu yasayla, başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin, gazeteciliğin ve basın özgürlüğünün altına son bir dinamit daha koymak istediği açıktır. Yasanın yürürlüğe girmesiyle yerel yayın organları büyük bir darbe alacaktır.

'Susturmayı başaramayacaksınız'

Yasa, sosyal medya platformlarına ilişkin düzenlemeyle, halkın temel haberleşme ve haber alma kaynaklarını kullanılamaz hale getirmeye kadar gidebilecek geniş sınırlama yetkileri içermektedir. Yasanın yürürlüğe girmesiyle, sınırlı kaynaklarıyla gazeteciliği dinamik bir şekilde yaşatma mücadelesi veren yerel yayın organları büyük bir darbe alacaktır. Bir kez daha söylüyoruz: Bu yasa baştan aşağı sansür ve otosansür yasasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, otoriter saray rejiminin baskı politikalarına, korku iklimini ülkede hakim kılmaya yönelik çırpınışlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizin gerçeklerini, halkımızın sorunlarını ve hakikati her yerde haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Saraya buradan sesleniyoruz: Halkı, basını ve basın emekçilerini susturmayı başaramayacaksınız

'Gerekeni sandıkta halkla birlikte yapacağız'

Çok az kaldı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, baskıcı ve otoriter politikalarınızla yok ettiğiniz demokrasiyi ve hukuku ülkemizde mutlaka yeniden kuracağız. Başta düşünce, ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere, tüm temel hak ve özgürlükleri yaşatan bir düzeni inşa edeceğiz. Sansür yasalarınızla gizlemeye çalıştığınız ekonomik buhrana, pahalılığa, yolsuzluklara, vurgunlara, servet transferine son vereceğiz. AKP Genel Başkanı, 'Bu yasanın çıkışıyla beraber bunları frenleyeceğiz ve gereği de neyse onu da yapacağız' diyor. Biz de diyoruz ki, gerekeni sandıkta halkla hep birlikte yapacağız."dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.