• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

CHP'Lİ VEKİLDEN ÇARPICI İDDİA;'' GÜNLÜK POZİTİF VAKA SAYISI 12 BİNİN ÜZERİNDE''

CHP'Lİ VEKİLDEN ÇARPICI İDDİA;''  GÜNLÜK  POZİTİF VAKA SAYISI 12 BİNİN ÜZERİNDE''
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel sağlık bakanlığı tarafından açıklanan günlük koranavirüs vakalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek Türkiye'de günlük vaka sayılarının 12 bini geçtiğini söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel pozitif vakaların çoğunluğunun fındık toplama alanlarında olduğunu ifade ederek Sağlık Bakanlığı'nın sahaya inerek çalışması gerektiğini belirtti.Bakan Adıgüzel açıklanan vaka sayılarının sadece 10'da birinin açıklandığını sözlerine ekleyerek Türkiye tarihinde olmamış bir şekilde yalan yanlış biçimde insanların yanıltıldığını söyledi.

POZİTİF VAKALAR SAĞLIKLI İNSANLARLA FINDIK TOPLUYOR”

CHP Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, Sağlık Bakanlığı’nı şeffaf olmamakla eleştirdi ve Ordu’dan örnekler verdi. Adıgüzel, “Artık hastanelerde yer sorunu olduğu için pozitif vakalar evine gönderiliyor. Bu şekilde evine gönderilen ve hiçbir sağlık sorunu olmayan genç bir kadın, dört gün sonra evinde fenalaşarak tekrar hastaneye gönderiliyor. Ordu Devlet Hastanesi’nin acilinde benim de dahil olduğum yoğun bakım yeri arama çalışmaları sonuç vermeden dün hastayı kaybettik. Bu şekilde pozitif olduğu halde evine gönderilen yüzlerce insan, fındık bahçelerinde diğer sağlıklı insanlarla birlikte fındık topluyor” dedi.

AÇIKLANAN RAKAMLAR DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMIYOR

Adıgüzel; “Sağlık Bakanı, her gün insanların gözüne baka baka yanıltıyor. Türkiye’de pozitif yeni vaka günlük 12 binin üzerinde. Sadece TBMM’de bile her 30 milletvekilinden biri hasta olmuş durumda. Bu kadar yaygın hastalık varken bu rakamları açıklamak devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.