• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

ÇİFTLİKBANK'IN TOSUNCUĞUNA AF YOK!

ÇİFTLİKBANK'IN TOSUNCUĞUNA AF YOK!
Yeni İnfaz paketiyle 90 bin mahkumun hapishaneden salınması Çiftlik Bank kurucusu ve milyonlarca insanı dolandıran Tosuncuk için geçerli olmadı.TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Ali Özkaya Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın kapsam dışında tutulduğunu söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ali Özkaya yeni çıkan İnfaz paketinden tahliye dileceği belirtilen Çiftlikbank Kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'la birlikte Kürşat Yılmaz ve Rize'de AK Parti Kadın Kolları Yardımcısı Gamze Pala'yı katleden kişinin infaz yasasından yararlanamayacağını söyledi.

Özkaya, ‘CHP vekillerinin karşılıksız çek suçlarında hapis var. Tosuncuklara infaz indirimi ile tahliye olacak’ diye yalan beyanda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bu kişi birden çok süreli hapis nedeniyle en az 32 yıl hapis yatacak olup neticelen asla indirimden yararlanamayacaktır. Karşılıksız çekle ilgili 26 Mart’ta yapılan düzenleme ile üç ay içinde yüzde 10’u, sonraki üç aydan itibaren 30 ayda bakiyesini ödemesi öngörüldü. O gün itibarıyla kimse hapiste kalmadı."

'Kürşat Yılmaz çıkmayacak'
Özkaya, kamuoyunda bazı suç örgütü liderlerinin de infaz indiriminden yararlandığına yönelik iddialar konusunda ise “Ali İsmail Korkmaz’ın taksirle ölümüne sebep olanlar daha önce tahliye olmuştu. Kürşat Yılmaz, 32 yıl cezaevinde kalacak, hiç yararlanmıyor. Alâaddin Çakıcı, yaklaşık 20 yıldır cezaevinde infaz indirimi ile beş ay önce tahliye oldu” dedi.

'Gamze Pala'nın katil zanlısı müebbet hapis alacak'
Özkaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Rize’de öldürülen Gamze Pala’nın katil zanlısının da infaz indiriminden yararlanacağı ve 9 yıl sonra cezaevinden çıkabileceği iddiasının da doğru olmadığını belirterek “Rahmetli Gamze Pala cinayeti, canavarca hisle işlendiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacak. İnfaz kanuna göre cezaevinde geçireceği süre 30 yıldır" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.