• BIST 12433.5
  • Altın 7125.83
  • Dolar 43.6387
  • Euro 51.9667
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 8 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEPREMZEDELERE MÜJDE:18 YIL SABİT TAKSİT VE %65 DEVLET DESTEĞİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEPREMZEDELERE MÜJDE:18 YIL SABİT TAKSİT VE %65 DEVLET DESTEĞİ
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, deprem bölgesindeki 455 bin konutun satış şartlarını ve ödeme planlarını duyurdu.


Vatandaşın bütçesini korumaya yönelik hazırlanan modelde, yüzde 65’e varan devlet desteği ve faizsiz ödeme imkânı öne çıkıyor.
​Konut Fiyatları ve Ödeme Şartları
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetzedelerin mağdur edilmemesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek şu detayları paylaştı:
​Maliyet Bölüşümü: Konutların tüm altyapı bedelleri devlet tarafından karşılanacak. Kalan maliyet üzerinden %50 indirim uygulanacak. Böylece konut bedelinin toplamda %65’ini devlet üstlenmiş olacak.
​Sabit Taksit İmkanı: 3+1 konutlar için aylık taksit tutarı 8 bin 750 TL olarak belirlendi. Bu rakam 18 yıl boyunca sabit kalacak ve herhangi bir faiz uygulanmayacak.
​Ödemesiz Dönem: Hak sahipleri, anahtarlarını teslim aldıktan sonra ilk 2 yıl boyunca hiçbir ödeme yapmayacak. Ödemeler teslimattan 2 yıl sonra başlayacak.
​Peşin Ödeme Avantajı: Konutunu peşin almak isteyenler için Meclis’te özel bir düzenleme yapılacak. Bu kapsamda, ortalama 1 milyon 890 bin liralık bir konut, peşin ödemeyle yaklaşık 484 bin liraya (neredeyse dörtte bir fiyatına) alınabilecek.
​"Meyhane Jargonuyla Siyaset Yapma"
​Grup toplantısında muhalefete de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef aldı. Siyasetin üslup gerektirdiğini vurgulayan Erdoğan, "Hakaret etmeden, mikrofonu yumruklamadan da siyaset yapılabilir. Meyhane jargonu ile siyasetçilik oynamaktan vazgeç. Millet dizi izlemeyi bıraktı, çay çekirdek ile CHP skandallarını izliyor," ifadelerini kullandı.
​Enerji ve Dış Politikada Yeni Dönem
​Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan ile imzalanan stratejik anlaşmaya da değindi. Bu iş birliği ile Türkiye'de kurulacak güneş enerjisi santrallerinin 2,1 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Suriye konusuna da temas eden Erdoğan, Suriye'nin kaynaklarının terör tünellerine değil, halkın refahına harcanması gerektiğini ve kalıcı barış için belirlenen yol haritasına sadık kalınması gerektiğini vurguladı.
Mihalgazi Belediye Başkanı'na Özel Teşekkür
​Konuşmasında Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş ve beraberindeki kadın heyetine teşekkür eden Erdoğan, geleneksel kıyafetleri üzerinden yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Anadolu kadınının asaletini savunan Erdoğan, ayrımcı ve kibirli zihniyeti bir kez daha lanetlediğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.