• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ ÜMRANİYE'DE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ ÜMRANİYE'DE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
Ümraniye Belediyesi, bin 890 kişi kapasiteli Hüdayi Cami ve 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımıyla yaptı.Cami, dualar eşliğinde ibadete açıldı.

 

Tepeüstü Mahallesi’nde 1515,32 metrekarelik bir alana yapılan ve içerisinde 217,41 metrekare alanda anaokul, yemekhane, öğretmenler odası, ıslak hacimler, bekleme salonu bulunan bin 890 kişi kapasiteli Hüdayi Cami ve 4-6 yaş Kur’an Kursu, ibadete açıldı. Açılış törenine; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Ayasofya-i Kebîr Cami İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

2-20240321122227.jpg

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İnsani Yardım Genel Müdürü Medet Bala kısa bir konuşma yaparak, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Özellikle İsmet Başkanımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Camimiz tüm mahalle sakinlerimize hayırlı olsun. Cami, artık sizlere emanet” dedi.

Açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, “Diyanet İşleri Başkanımıza yoğunluğunun arasında bize vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi için camilerimizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Daha çok cami yapmamız lazım. Çünkü çok büyük ihtiyaç var. Ümraniye’nin nüfusu fazla. Camilerimiz çok şükür var ama onların yanında okulların mutlaka olması gerekiyor” dedi.

“31 Mart’tan sonra inşallah tekrar bu şehre seçiliriz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Başta Hüdâyi Vakfı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

*DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NDAN BAŞKAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR*

Ümraniye’deki caminin açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizim çocuklarımızın, gençlerimizin huzur bulduğu yerlerin camiler olması lazım. Bundan sonra da bunun için mücadele edeceğiz. Belediye Başkanımız ve vakfımız camileri yapıp bize teslim etti. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocuklarımız ve gençlerimiz için bu cami ile Kur’an Kursu’nu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Çocuklarımız neşe ve huzuru camilerde bulmalı. Cenab-ı Hak, kalbimizi, camilere bağlı eylesin. Evlatlarımızı, camilerde huzur bulanlardan eylesin. Camilerimizin cemaati eksik olmasın. Cami hocalarımız, namaz öncesi ve sonrasında Kur’an dersleri veriyor. İmkanlarımız artık çok güzel, derslere katılalım ve camilerimizi boş bırakmayalım. Birlik ve beraberlik içerisinde camilerimizi şenlendirelim. Bir kez daha başta belediye başkanımız olmak üzere, emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kurra Hafız Mustafa Demirkan’ın duası eşliğinde caminin açılış kurdelesi kesildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.