• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DR.GÖKHAN İLHAN:BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN HASTANIN GERİ DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR''

DR.GÖKHAN İLHAN:BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN HASTANIN GERİ DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR''
Pendik ilçe Sağlık Müdürü Dr. Gökhan İlhan yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek organ bağışı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 Pendik Kent Konsyeyi Başkanı Süleyman Yılmaz’ın da yer aldığı toplantıda organ ve doku bağışının önemine değinene Dr. Gökhan İlhan Türkiye’de 26 bin kişinin acil  organ bağışı beklediğini belirterek halkın bu konu hakkında duyarlı olmasını istedi.

2-031.jpg

Pendik İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gökhan İlhan organ bağışının ülkemizde yeterli derece yaygın olmaması  nedeniyle binlerce hasta kaybedildiğini ifade etti. Organ bağışı yapılmasıyla ilgili açıklama yapan Dr. Gökhan İlhan, bozuk organların yerine sağlıklı organları hastalara nakletmediğimiz sürece hasta kayıpları devam edecektir’’dedi.

3-026.jpg

Beyin Ölümü Gerçekleştiğinde Hastanın Geri Dönmesi Mümkün Değildir

Toplumda yanlış algı sonucu beyin ölüm gerçekleşen hastaları geri döneceğine inanıldığını ifade eden Dr. Gökhan ilhan beyin sapı işlevini kaybettiğinde ölüm gerçekleşir. Burada geri dönüş asla söz konusu değildir. Beyin ölümü kararını alınması o kadar kolay değil.

Ülkemizde 90 bin Kronik Böbrek Hastası Organ Bekliyor

Zorlu testlerin yapılması ve ailelerin onay vermesi durumunda organların nakli yapılır. Ülkemizde 90 bin kronik böbrek yetmezliği çeken hasta var. Bu hastalar diyalize girerek tedavilerini olmaktadırlar. Ancak organ nakli olmadıkları sürece belli bir zaman sonra hastalarımız hayatlarını kaybetmektedirler. Basında ve toplumda yanlış algı sonucu organ bağışı konusunda ülkemiz geri sıradadır.

Organ Bağışı Sonucu Binlerce Hasta Sağlığına Kavuşuyor

Pendik’te organ bağışı yapan kişi sayısı sadece 36 dır. Bu sayı çok yetersizdir. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak halkımıza organ bağışı konusunda bilinçlenme çalışmaları yürütmekteyiz. Kamuoyunda oluşan yanlış bilgilendirme nedeniyle insanlar organ bağışı yapmakta tereddütte düşmektedir. Organ bağışı sonucu hayata geri dönen binlerce hastamız var. Bende organ bağışında bulundum. Buradan sizlere söylüyorum ölümüm halinde sağlıklı tüm organlarımın başka insanlara hayat vermesi için bağışladığımı belirtmek istiyorum. Organ bağışı hayat kurtarır’’dedi.

Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara yönelik projelerin devam edeceğini belirtti. Yılmaz Engelsiz Pendik projesini hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını ve her platformda engelli vatandaşlara söz hakkının verileceğini ifade etti.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.