• BIST 12322.24
  • Altın 6613.75
  • Dolar 49.1433
  • Euro 55.2651
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

EĞİTİM-İŞ'TEN HAK MÜCADELESİ:MAHKEMEDEN ÖĞRETMENLERİ İLGİLENDİREN EMSAL EK DERS KARARI

EĞİTİM-İŞ'TEN HAK MÜCADELESİ:MAHKEMEDEN ÖĞRETMENLERİ İLGİLENDİREN EMSAL EK DERS KARARI
​Eğitim-İş Sendikası’nın yargıya taşıdığı davada Nevşehir İdare Mahkemesi, öğretmenlerin mağduriyetini giderecek emsal niteliğinde bir karara imza attı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı dâhilinde görevlendirilen bir öğretmenin ek ders ücretlerinin kesilmesini hukuka aykırı bulan mahkeme, ödenmeyen tutarların yasal faiziyle tahsil edilmesine hükmetti.
​GÖREVLENDİRME SÜRESİNCE EK DERSLER YAPILMIŞ SAYILACAK
Mahkeme heyeti yaptığı incelemede, öğretmenin program kapsamında kendi asli görevi dışında farklı bir alanda görevlendirildiğini belirledi. Kararda, resmi görevlendirme nedeniyle sınıfında dersine giremeyen öğretmenin, bu süreçteki ek ders görevlerini eksiksiz yerine getirmiş kabul edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu doğrultuda, söz konusu ek ders ücretlerinin herhangi bir kesinti yapılmadan ödenmesi gerektiğine karar verildi.
​HAFTALIK 18 SAAT EK DERS ÖDEMESİ YAPILACAK
Verilen yargı kararında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise ders yükü şartı oldu. Mahkeme, görevlendirme süresince öğretmenin üzerinde fiilen bir ek ders yükü bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, haftalık 18 saat üzerinden ek ders ücreti ödenmesini kararlaştırdı.
​GERİYE DÖNÜK ALACAKLAR YASAL FAİZİYLE ÖDENECEK
Hukuka aykırı işlem sebebiyle mağdur edilen öğretmenin geçmişe dönük ödenmeyen tüm ek ders ücretleri, idareye başvuru yaptığı tarihten itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte kendisine iade edilecek.
​Eğitim-İş yetkilileri, Nevşehir İdare Mahkemesinin verdiği bu kararın benzer durumdaki tüm öğretmenler için emsal niteliği taşıdığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.