• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN BEŞİNCİ KEZ CEZAEVİNE GİRDİ

GAZETECİ BARIŞ PEHLİVAN BEŞİNCİ  KEZ CEZAEVİNE GİRDİ
Gazeteci Barış Pehlivan daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve 6 ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği dava nedeniyle bugün yeniden İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne girdi.

 

Barış Pehlivan, Cumhuriyet Gazetesi''nde yazdığı yazılar gerekçe gösterilerek hakkında verilen hapis cezası nedeniyle bugün Marmara Açık Cezaevi'ne girecek. Denetimli serbestlik talebi yanıtlanmayan Pehlivan, temmuz ayında çıkarılan COVID-19 izinlisi hükümlülerin tekrar cezaevine girmesini engelleyen yasadan da muaf tutuldu.

Yaptığı haberler nedeniyle beşinci kez cezaevine girecek olan Pehlivan, Marmara Açık Cezaevi'nde kalacak. Pehlivan, Silivri'de cezaevine girmeden önce son açıklamasını yaptı.

“YASA BENİM ÖZGÜR OLMAMI EMREDİYOR”

“Türkiye Cumhuriyeti kimliğimle giriyorum” diyen Pehlivan, “Orada bana Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği kimlik numarası var. Bu toprakların bir Büyük Millet Meclisi var, bu toprakların Gazi Meclis'i var ve bu toprakların gazi meclisinde bundan tam 1 ay önce 15 Temmuz'da bir yasa çıktı ve o yasa 100 binden fazla kişiyi kapsıyordu. İçeride hükümlü olan cinayet hükümlülerini, tecavüz hükümlülerini, uyuşturucu satıcılarını, çocuk tacizcilerini kapsayan bir yasadan bahsediyoruz. 10'uncu maddenin 2'nci fıkrası benim cezaevine girmemi engelliyor. Benim özgür olmamı emrediyor” şeklinde konuştu.

“BENİ DE KAPSAYAN YASADAN FAYDALANDIRILMIYORUM”

Anayasa'yı hatırlatan Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti:

“Buna rağmen gördüğünüz gibi ben maalesef, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmama rağmen bu ülkenin Meclisinde çıkan yasadan faydalandırılmıyorum. Bana haftalardır bir açıklama yapılmasını istiyorum. Neden ben bu ülkenin Meclisinden çıkan ve beni de kapsayan yasadan faydalandırılmıyorum.

“HALKIN GERÇEĞİ ÖĞRENME HAKKINA GASP”

Benim bir cinayet hükümlüsünden, bir tecavüz hükümlüsünden, bir uyuşturucu satıcısından, bir dolandırıcıdan daha tehlikeli olduğumu mu düşünüyorlar. Ben neden faydalanamıyorum? Benim gibi yüzlerce insan olduğunu da biliyorum. En nihayetinde halkın haber alma özgürlüğüne bir gasp olduğunu düşünüyorum. Halkın gerçekleri öğrenme hakkına bir gasp olduğunu düşünüyorum.

“GAZETECİLİĞE DEVAM EDECEĞİM”

Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Nasıl daha önce girdiğimde kitap yazdıysam, yazı yazdıysam, sesimi bütün Türkiye'ye duyurduysam hiç kimsenin kuşkusu olmasın, beni içeri atanlar da biliyor ki, ben gazeteciliğe devam edeceğim.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.