• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU PENDİK GÖÇBEYLİ'DE HASAT BAYRAMINA KATILDI

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU PENDİK GÖÇBEYLİ'DE HASAT BAYRAMINA KATILDI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Pendik Göçbeyli köyünde Hasat Bayramına katıldı. Köylülerin milletin efendisi olduğunu belirten İmamoğlu İBB olarak çiftçilere gereken desteğin sürdüreceğini ifade ederek bundan sonra yalnız bırakılmayacağını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 11 Temmuz Hasat Bayramı kutlamaları çerçevesinde Pendik Göçbeyli Köyü'nde çiftçilerle bir araya geldi. İBB olarak tarıma gereken desteğin sürdürüleceğini belirten  Ekrem İmamoğlu çiftçilerin Hasat Bayramını kutladı.

2-228.jpg

Başkan İmamoğlu Hasat Bayramı'nda kısa bir konuşma yaparak; ''Ben burada biraz daha geçmişe gittim annemin ürettiği günleri hatırladım. Buradaki bütün üreticilerin ellerine sağlık onların ellerinden öpüyorum.Çok mutluyum bütün arkadaşlarımın emeğine sağlık. İnsan için tarımda üretim yapmak çok önemli.

3-2-005.jpg

TARIMA GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Üretimi yapılan ürünlerin halka sunulmasını çok iyi bilirim.Bende bir köy çocuğuyum. Annemde tarım yapar onu pazara götürüp satışını yapardı. Sizin üretme çabanız beni çok mutlu etmiştir. İstanbul'da ilk defa hasat bayramı yapılıyor. Köylü milletin efendisidir.

TÜRKİYE'DE TARIM VE EĞİTİM HİÇ İYİ GİTMİYOR

Çünkü üretir halka satar ve halkın ayakta kalmasını sağlar.Biz bir dokunuş yaptık siz zaten üretiyordunuz. Esas iş üretmektir. Türkiye'de bir kaç konu iyi gitmiyor. İlk  sırayı alan önemli şey Türkiye'nin canını yakıyor. Biri eğitim diğeri de tarımdır. Türkiye'de tarım iyi olmadığı için üretim yapılamıyor. Bu yüzden köyden kentlere göçler devam ediyor. Yaklaşık 60 milyar kadar parayla yurt dışından alım yapıyoruz. Bizim neyimiz eksik.Ama bunun bir kader olmadığını buradan ilan ediyoruz. Türkiye'de ne kadar güzel işler yapıldığını buradan görüyoruz. Sizleri hiç yalnız bırakmayacağız.''dedi.

3-171.jpg

İBB tarafından Göçbeyli Köyü'nde düzenlenen Hasat Bayramın'da ikinci konuşmasını yapan Çatalca Ziraat Odası Başkanı şöyle konuştu;

''İBB'nin tarımsal projelerden olan fide dağıtım hizmetinin meyvelerini almak için hasat için toplandık.Salgın döneminde iki sektör öne çıktı. İBB' nin tarıma yönelik desteği nedeniyle 3.3 milyon fide dağıtması bizlere can suyu olmuştur. Bu projede Çatalca ve Silivri olarak burada bulunmaktan  memnuniyet  duyuyoruz. Çatalca Ziraat Odası Başkanı olarak tüm çiftçilerimiz adına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çok teşekkür ediyorum'dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk hasadın ürünlerini yarın İstanbul Anadolu yakasında (12 Temmuz 2020) Kadıköy Salı pazarında İstanbullularla buluşturacaklarını açıkladı.

Haber /Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.