• BIST 10158.63
  • Altın 2465.335
  • Dolar 32.2115
  • Euro 35.0457
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU PENDİK'TE HASAN İZZETTİN DİNAMO KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINA KATILDI

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU PENDİK'TE HASAN İZZETTİN DİNAMO KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINA KATILDI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Pendik'te Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi'nin açılışına katıldı.


Türk yazın tarihinde başta Kutsal İsyan ve Kutsal Barış yapıtlarıyla iz bırakan, doğum yeri olan Trabzon'daki Atatürk Meydanı'na CHP'li belediye tarafından dikilen heykeli, AKP'li belediye tarafından kaldırılan Hasan İzzettin Dinamo'nun adı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Pendik'te açtığı kütüphaneye verildi.

3-20220826204232.jpg
 Pendik’te, Batı Mah. Erol Kaya Cad. No.95 bulunağında 1800 metrekare alanda 250 kişilik kapasiteye sahip Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle bugün saat 11.00'de açıldı.

2-20220826204208.jpg
Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi'nin açılışına; İBB Başkan Danışmanı Hasan Uzun Yayla,Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak ve Yönetimi, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Hüseyin Tozkoparan, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah,Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu,bölgedeki siyasiler, sivil toplum kuruluşu üyeleri yer aldı. 

ana-kartal.jpg

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın İstanbul'da 3 yıl önce 20 olan bu tür kütüphane sayısının kısa zamanda 50'ye çıkarıldığını açıklamasından sonra İBB Başkanı İmamoğlu konuştu.
İmamoğlu İstanbul'a 3 yıldan beri hizmet ettiklerini, yaptıklarını gördüğünde heyecan duyduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'a yaptığımız hizmetler bu kadim şehri layık olduğu düzeye çıkartmak için önemlidir. 150 günde 150 proje etkinlikleri içerisinde kütüphanelerin beni daha fazla heyecanlandırdığını belirtmek isterim.

4-716.jpg

18 olan kütüphane sayısını artırmak için özel bir çaba içerisindeyiz. İnsanlarımızın hatta çocuklarımızın buradan gelip kitapları emanet alabilmesi farklı bir hizmet. Bazıları kitap getirip bazıları bağışta bulunup bizlere katkı sunuyor. Bu da bizim için çok çok önemli. Ayrıca bu yeni nesil kütüphaneleri etkinlik alanına da dönüştürüyoruz; şairlerimiz, yazarlarımız ve başka insanlar buralara gelecekler etkinlik yapacaklar, böylece kültürümüze, yaşamımızın daha da zenginleşmesine katkıda bulunacaklar."

10-049.jpg
İmamoğlu daha sonra sözü Hasan İzzettin Dinamo'ya getirerek Trabzonlu/Akçaabatlı yazarın Türk tarihi bakımından da. kültürü bakımından da ne kadar önem taşıdığını vurguladığı ve şöyle dedi: "Benim ilk tanıştığım yazarlardan bir tanesi. Onun insanlık, yurt ve vatan sevdası dolu eserleri var, mutlaka okunması gereken eserler. Bunlar içinde barış, adalet vurguları bulunuyor. Dinamo uğradığı haksızlık ve baskılara rağmen ülkesine, vatanına sevgisini hiç eksiltmeyen bir insan; burada isminin yaşatılması beni çok ama çok mutlu etmiştir."
İmamoğlu daha sonra, sözü günün tarihine getirerek bütün ulusumuzun Malazgirt Zaferi'ni ve Zafer Bayramı'nı kutladığını ifade etti.

8-132.jpg
Açılış sonrası çevre esnafı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'na dükkanlardan, çevre apartmanlardan yoğun ilgi geldi. Vatandaşla sohbet ettikten ve hayırlı işler diledikten sonra hatıra fotoğrafları tekliflerini geri çevirmeyen onlarca genç, çocuk, kadın, erkek bir çok kişiyle fotoğraf çekildi ve program sona erdi.

9-078.jpgana-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.