• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

İMAMOĞLU'NDAN HAYDARPAŞA GAR İHALESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İMAMOĞLU'NDAN HAYDARPAŞA GAR İHALESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu TCDD nin Haydarpaşa Gar ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın açıklamalarına sert tepki göstererek'' bu yaptıklarınızdan çok utanacaksınız'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB şirketlerinden Otobüs A.Ş'de düzenlediği basın toplantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın Haydarpaşa ve Sirkeci Garı depolarının kiralama ihalesine yönelik açıklamasına yanıt verdi.

İmamoğlu “Bakan'ın yaptığı açıklamayı, ne yazık ki ve ne acı ki, ihaleye giren malum şirketin avukatı mı yaptı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı mı yaptı, ben anlayamadım. Daha doğrusu bir fark göremedim. Bir avukat, bu ihalenin hediye edildiği bu şirketin sahibi olan kişiyi ancak bu kadar savunabilirdi. Ben metni okuduğumda, ‘Emin misiniz? Açıklaması bu mu' diye sorma ihtiyacı duydum. Üzüldüm. Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm” dedi.

Bakanın Açıklamaları Çok Büyük Ayıp Olarak Tarihe Geçmiştir

İmamoğlu, ihaleden önce İBB'nin katılımının caydırıcı olacağına ilişkin bakanlığın Basın Müşavirliği'nin yaptığı açıklama ve sonrasında bakanın yaptığı açıklamanın bakanın direkt ifadeleri ise çok büyük bir ayıp olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Bakanlığın, ihaleyi alan firmanın avukatı durumuna düştüğünü belirten İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Çok yanlış yapmıştır. 10 bin lira sermayeli bir şirketin bu ihaleyi alırken ikinci davet gününden bir gün önce 1 milyon liralık sermaye artışını yapması bile şaibenin önemli bir parçasıdır. Nasıl bir sinyal aldı? Nasıl bir uyarı aldı? Nasıl böyle bir ihtiyaç hissetti? 15 gün içerisinde değerli bir ispat olarak görüyorum bunu ve vatandaşlarımızın dikkatini önemle bu hususa çekmek istiyorum. Hani hep bahsettim ya; bir avuç insan. Sayın Bakan bu açıklamasıyla bir avuç insanın yanında olmayı tercih etmiştir, 16 milyon İstanbullunun değil. Çok acı bir açıklamadır.”

Şartnamedeki 4 milyon liralık iş yapma şartına değinen İmamoğlu, “Burada 254 milyon liralık iş yapmış olan sadece Kültür A.Ş.'den bahsediyoruz. 4 firma konsorsiyumu var, bunların 4'ü de kamu iştiraki, İBB'ye ait. Sadece bir tanesinin 254 milyon liralık iş tecrübesi var. Siz, iş tecrübesinden bahsediyorsunuz ya da başka bahanelerden…” ifadelerini kullandı.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.