• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İMAMOĞLU:TARIMSAL KALKINMA PROJESİNİ GÖÇBEYLİ'DEN BAŞLATACAĞIZ

İMAMOĞLU:TARIMSAL KALKINMA PROJESİNİ GÖÇBEYLİ'DEN BAŞLATACAĞIZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU; İstanbul’da Tarım alanları ziyaretleri kapsamında Pendik Göçbeyli Köyü’nde temaslarda bulundu.

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık BALYALI, İBB CHP Belediye Meclis Üyesi Yakup YETER, Eski Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih USTA ve Göçbeyli Köy Muhtarı Ali İhsan HÜNÜK’ ün eşlik ettiği İmamoğlu Göçbeyli Köylülerinin yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılandı.

iii.jpg

 “İstanbul’un çevre köylerindeki tarımsal üretimleri desteklemek için çalışmalara başlıyoruz. Doğal alanları koruyarak kent ile entegre bir kırsal kalkınma hedefliyoruz. Bugün Pendik Göçbeyli Köyü’nü ziyaret ettik, bir yıl sonra burada pilot uygulamamızı hayata geçirmiş olacağız. Akabinde İstanbul’un 150 köyüne bu örnek köyün projesini adapte edeceğiz”dedi.

“KÖYLÜ HANIMEFENDİLER VE BEYEFENDİLER!”

Köylü Hanımefendiler ve Köylü Beyefendiler şeklinde hitap ettiği Göçbeyli Halkı ile samimi bir sohbet ve karşılıklı istişareler ile uzun bir köy gezisi gerçekleştirdi.

İstanbul’da Tarımı Destekleyeceğiz sözüyle gezisine başlayan İmamoğlu; muhtelif sebze, meyve seralarının yanı sıra peyzaj seralarını da gezdi. Yerli bir çiftçinin serasında gördüğü ayda 1 kez sulanan ve kendi kendine çoğalan bir çim serasında hayranlığını gizleyemedi ve bu bitkinin İstanbul’un Park ve Bahçelerinde, genel peyzaj uygulamalarında kullanılabilmesi için gerekli çalışmaların ve araştırmaların başlanması talimatını verdi.

uvvv.jpg

İstanbul’da şu ana dek uygulanan ve sürekli bakım ve sürekli sulama gerektirdiği için yıllık milyonlarca liralık bir israfa neden olan özellikle TEM Otoyolu ve E-5 kenarlarında uygulanmakta olan ve sık bakım gerektiren peyzaj uygulamalarının sonlandırılacağını ve İstanbullu çiftçilerin mahsulü olan bu özel ve bereketli yerli ürünlerin kullanılacağı sözünü verdi. Duvar bahçeleri ile ilgili bir soruya da büyük israf olduğunu ve tekrar değerlendirilmesi için çalışmalara başlandığı bilgisini paylaştı.

İBB olarak, İstanbul’da tarım alanlarının yeniden canlandırılması ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla ne gerekiyorsa yapılacağını vurgulayan İmamoğlu sık sık Göçbeyli Köylüsüne hayranlığını dile getirdi.

“Göçbeyli İstanbul’un örnek köylerinden birisi. Bu köyde muazzam bir çiftçilik ve seracılık sürdürülüyor. Tabi bu seracılığın içerisinde meyve-sebze üretimi olduğu gibi, muazzam peyzaj türleri de var. Bizim için gurur verici. Burada olmak istedim ve çok mutluyum. Seçimden önce gelmek istedim ama fırsat bulamadım. Bugün hem mevcut durumu görmek hem de somut adım atmak için buradayız.

tuvvv.jpg

Üreticiyi sonuna kadar destekleyeceğiz ve bu desteğin birinci aktörü İBB olacak. Gerek İBB Park Bahçelerinde gerekse tüketiciler ile buluşturma kolaylığında biz görev alacağız. Burada bir başka unsur da, hanımefendilere söylediğim gibi, bu köyde yoğun bir şekilde Ordu Fatsalı, Korganlı, Kumrulu aileler var. 50 çeşit sebze yemeği olan zengin bir mutfağı var Ordu’nun. İşte bu noktada İstanbul Halkının bu köye gelip, köyün hanımefendilerinin ellerinden yapılmış yemekler ile beslenmesini istiyorum. Bu bakımdan burada tam da şunu yapacağız.

  1. Köylü yerinde mutlu olacak.
  2. Ürettiğini satma konusunda kolaylığı olacak.
  3. Buradaki sosyal yaşamı kaliteli olacak. Çoluğu çocuğu ile mutlu olacak.
  4. Zaten bir kalkınma projemiz var ve bu proje kapsamında hem sosyal hem de ekonomik anlamda bu köylerin refah düzeyini yükselteceğiz.”

TARIMSAL KALKINMA PROJESİ’Nİ GÖÇBEYLİ’DEN BAŞLATACAĞIZ. ÇÜNKÜ HAK EDİYOR!

Göçbeyli Köyü’ne yaptığı ziyaretle çok heyecanlandığını ve etkilendiğini belirten İMAMOĞLU gurur duyacakları bir iş yapacaklarının sözünü verdi.

“Bu projede neler var? Köyün altyapı, kanal, su, yol, asfalt, peyzaj vs her yönüyle bir kalkınma ve yenileme projesi. Bunu Göçbeyli’de başlatacağız. Çünkü hak ediyor. Çünkü kendileri bu güne kadar bu süreci taşımışlar. Muhtarı ile daha önceki yerel yöneticileri ile hanımefendileri ve beyefendileri ile muazzam bir örnek oluşturmuşlar zaten. Bu köyün insanlarını dinleyip, eksiklerini hızlıca tamamlayıp, İstanbul’un diğer tüm köylerine uygulamak istiyorum. Çok değerli bir iş olacak. İstanbul halkı buraya gelecek, yemeğini yiyecek, alışverişini yapacak, aracını park edip köyü gezecek, kaliteli vakit geçirecek. Hepsinin planını projesini yapıp hızlıca icra edeceğiz. Çok kısa bir süre sonra seneye bahar mevsiminde tekrar buluşup köyün güzel insanları ile beraber eserimize bakıp gurur duyacağız.”

mmm.jpg

“BURAYA İLK KEZ BİR BAŞKAN GELDİ!”

Köylü bir hanımefendinin İmamoğlu’na “buraya ilk kez bir başkan geldi, ömrü hayatımda!” diye seslenmesi üzerine İmamoğlu “İstanbul için de aynısını söylüyorlar” cevabı gülüşmelere neden oldu.

Ulusal basının gündeme dair sorularını da yanıtlayan İmamoğlu kurmayları ile birlikte bir cenaze evine taziye ziyaretinde bulunup, sonrasında köylüler ile toplantı yaptı. Ayrıca köylülerin kurmuş olduğu pazardan sebze ve meyve alışverişi yapmayı da ihmal etmedi.

 

Haber: Perihan KORKUT

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.